Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 – Cluj-Napoca, gazda jurizării regionale pentru centrul țării

COMUNICAT DE PRESĂ. Cluj-Napoca a găzduit ultima din cele 4 jurizări regionale ale Galei Premiilor pentru Directorii Anului, organizate de AVE (Asociația pentru Valori în Educație). Din cei 18 finaliști regionali din centrul țării (județele din Transilvania și Maramureș), 3 au intrat în etapa de jurizare națională de la București.

Anul acesta, în premieră, AVE a introdus, în procesul de jurizare, o etapă la nivel regional. Astfel, Craiova, Galați, Oradea și Cluj-Napoca au fost alese să găzduiască jurizarea la nivel regional pentru zonele de Sud, Est, Vest și Centru. Din fiecare zonă, un director de școală a fost declarat câștigător la una dintre cele trei categorii de premiu – Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse. Din cei 72 de finaliști regionali, 12 se vor întâlni la jurizarea națională de la București.

În procesul de jurizare, au fost implicați reprezentanți ai companiilor de top din România, prezente în regiune, ai sectorului neguvernamental, ai inspectoratelor școlare, elevilor sau mass-media. Structura celor trei comisii de jurizare regională a fost personalizată în funcție de categoria de premiu, iar membrii fiecărei comisii au punctat individual fiecare director în cadrul unui interviu de 60 de minute.

„Sesiunea de jurizare la care am fost onorată să reprezint Deloitte România a fost un exercițiu intens, cu emoții pozitive, lecții și inspirație la tot pasul și excelent organizat de AVE. Am găsit în directorii pe care i-am cunoscut nu doar profesori de vocație și oameni de echipă, ci și antreprenori, comunicatori și psihologi remarcabili, devotați valorilor educației, elevilor și comunităților pe care reușesc să le unească în jurul școlii”, a declarat Ioana Lucaciu, Director Audit și Servicii conexe, Deloitte România.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori.  Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.

„Cariera unui director înseamnă dăruire maximă pentru instituție, empatie și rezonanță cu tot ceea ce înseamnă formare și știință, oferind soluții și fabricând resurse pentru a ajuta elevii în dezvoltarea lor profesională și personală.

În cazul Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, premiul „Directorul Anului pentru Inovare” a reașezat valoric statutul educației agricole, primind o atenție deosebită din partea presei și a celor două ministere de care aparține. Filmul de prezentare a devenit cartea de vizită a instituției, fiind vizualizat în țară și în străinătate cu diverse ocazii. Am avut onoarea să reprezentăm învățământul agricol românesc în Franța, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Acest premiu a dat un nou elan echipei cu care lucrez, s-au obținut alte premii și distincții, făcând din liceu o școală mai atractivă. Astfel, a crescut numărul de elevi, numărul de clase, numărul tinerilor profesori – specialiști – care s-au titularizat în școala noastră, numărul parteneriatelor încheiate cu agenții economici”, a declarat Vasile Benedek, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei, câștigătorul premiului Directorul Anului pentru Inovare în 2023.

Decernarea premiilor celei de-a opta ediții a Galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024.

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în

vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a

bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Categoria Egalitate de Șanse este dedicată

acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi.

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Școlilor din România, coordonat de AVE.

Partenerul jurizării de la Cluj-Napoca este Deloitte România.

Partenerii media care susțin cea de-a opta ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului sunt:  Republica, Revista BIZ, Agerpres, Revista Cariere și România pozitivă.

Despre Asociația pentru Valori în Educație

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine  transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.

Despre Deloitte

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști. Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare