Gala UMFST 2023: Celebrând excelența în Medicină, Științe și Educație

PREMII. Gala Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș (UMFST) a reprezentat un moment deosebit de festiv și inspirațional pentru comunitatea academică și pentru cei care au contribuit în mod remarcabil la domeniul sănătății, științelor și tehnologiei. În cadrul acestei gale, au fost evidențiați și premiați mai mulți profesioniști care au adus contribuții semnificative în domeniile lor de activitate.
Au urcat pe scenă pentru a primi Diplomele de Excelență: Pentru factorul de impact acumulat cel mai mare în calitate de prim autor în anul calendaristic 2023 în domeniul Sănătate, categoria Cadru Didactic Titular, a fost premiată Dr. Theodora Benedek. În Domeniul Științe și Tehnologie a fost remarcată dna.prof.univ. dr. Ildiko Peter. La categoria Cadru Didactic cu vârstă până la 35 de ani, a fost premiat asist.univ. dr. Flaviu Moldovan.
Cu onoare și recunoștință, doamna prorector prof. univ. dr. Oana Marginean a avut privilegiul de a acorda premiile pentru cele mai bune rezultate obținute la examenul de rezidențiat în cadrul Galei UMFST.
Evenimentul a fost marcat de recunoașterea și aprecierea meritelor academice ale unor tineri profesioniști dedicați în domeniul sănătății.
Pentru domeniul de Medicină rezultatul cel mai bun a fost al lui Budianu Bogdan Marius, iar în domeniul Farmacie Ágota-Noémi a excelat prin rezultatele ei.
Aceste premiere reprezintă nu doar recunoașterea individuală a eforturilor lor, ci și o încurajare pentru viitor, inspirând alți tineri să urmeze aceleași căi de excelență în domeniul sănătății și farmaciei.
Următorul moment al ceremoniei l-a constituit prezentarea rezultatelor competiției interne de granturi de cercetare științifică, ediția 2023.
”Fiecare proiect reflectă nu doar competența științifică, ci și temeritatea de a aborda întrebări complexe și de a explora totodată necunoscutul”, a punctat prof. univ. dr. Claudia Bănescu.
La secțiunea ”Granturi colective, domeniul Sănătate”, au fost declarați câștigători: dr. Mircea Stoian, dr. Eliza Rusu și dr. Adrian Vasile Mureșan.
La secțiunea ”Granturi individuale, domeniul Sănătate”, au fost declarați câștigători: dr. Balla Beata, dr. Emil Arbănași, dr. Andreea Pricopie, dr. Ștefania Fodor, dr. Dan Cozac, dr. Simon-Szabó Zsuzsánna, dr. Teodora Radu, dr. Eugenia Corina Budin, drd. Oana Mosora, dr. Al Hussein Hussam și dr. Andreea Cozac-Szoke.
La secțiunea ”Granturi individuale, domeniul ”Științe și Tehnologie”, a fost declarată câștigătoare dr. Cristina Vereș
La finalul Galei UMFST, moment de sărbătoare și recunoaștere a excelenței în domeniile Medicinii, Farmaciei și Științelor, dr. prof. univ rector Leonard Azamfirei a avut un moment emoționant în care și-a exprimat recunoștința și admirația pentru contribuțiile semnificative aduse de cei care au trecut în rândul pensionarilor în anul 2023. Au fost chemați pentru a fi premiați pentru eforturile depuse de-a lungul anilor.
Gala UMFST a marcat astfel nu doar o încheiere a unui an de excelență academică, ci și un început, un îndemn la continuarea eforturilor și la explorarea unor orizonturi noi în cercetare, educație și progres tehnologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare