Galeria ART NOUVEAU – Vernisaj expoziţiei de pictură “DOGMA ETERNĂ”, 17 august 2023

ARTĂ. Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Tg. Mureș și Galeria Art Nouveau vă invită în data de 17 august 2023, orele 19:00, la vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor
Szilágyi Imola și Miholcsa Dávid-Lehel – DOGMA ETERNĂ.

Cuvânt de deschidere: Ilyés Zalán, filozof.

Cu ocazia evenimentului, va susține un recital muzical trio-ul format din Molnár Eszter, Gáspár-Barra Johanna și Gáspár-Barra Áron.

Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada: 17 august – 1 septembrie 2023 la Galeria Art Nouveau Galéria, Palatul Culturii, str. George Enescu nr. 2, Târgu-Mureș.

Cei doi tineri artiști, Szilágyi Imola și Miholcsa Dávid-Lehel, au studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Szilágyi Imola, născută în Sărmașu, și-a finalizat anul acesta masteratul în pictură, iar Miholcsa Dávid, din Glodeni, este student în ultimul an de master la grafică. Artiștii au avut expoziții de grup la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia-Mare, Bistrița și Niš, iar Miholcsa și la București, Timișoara și Kiev și o expoziție personală la Cluj-Napoca. Aceasta va fi prima lor expoziție personală la Tîrgu Mureș.

Lucrările lor folosesc impresiile vizuale ale peisajelor, ale picturilor de inspirație barocă și ale obiectelor de zi cu zi într-un mod atipic, care aduce în prim plan aspirațiile societății noastre, care au fost întotdeauna râvnite, dar care nu au fost încă realizate. În loc de pacea și prosperitatea pe care am încercat să le obținem în nenumărate moduri de-a lungul istoriei, simțim adesea o splendoare superficială și un gol imens în jurul nostru și în interiorul nostru. Picturile în ulei și desenele în cărbune sugerează uneori sentimentul apăsător pe care îl poate avea cineva atunci când contemplă sensul vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare