Maria Precup

GAME OVER – Decizie a instanței: Maria Precup nu mai poate candida pentru funcția de primar al municipiului Reghin la alegerile locale din 27 septembrie

DECIZIA INSTANȚEI. Lovitură de teatru în politica reghineană: primarul în funcție al municipiului Reghin, Maria Precup, nu mai poate candida pentru funcția de primar al municipiului Reghin la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Deși Precup a lăsat să se înțeleagă că decizia Tribunalului Mureș (CA 1 – Electoral) de astăzi, duminică, 16 august, este definitivă (fără cale de atac), în fapt aceasta poate fi atacată cu recurs în 48 de ore.

 

Maria Precup și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, sub sigla unei alianțe politice locale, PSD-ALDE, admisă/înregistrată de Biroul Electoral Județean Mureș. În replică, USR Reghin și PNL Reghin au contestat candidatura lui Precup, atât la funcția de primar, cât și cea la funcția de consilier local, în baza deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție care îi interzicea primarului Precup de a ocupa funcții publice timp de 3 ani.

 

Judecătoria Reghin (din postură de primă instanță) a respins contestația, USR și PNL au făcut apel, care s-a judecat în această după-amiază la Tribunalul Mureș, și acesta a fost admis. Astfel, candidatura lui Precup este blocată, iar PSD Reghin (împreună cu partenerul de alianță, sau separat) trebuie să-și găsească un nou candidat, să strângă, din nou, semnături și să înregistreze candidatura acestuia.

 

Vă reamintesc că cel căruia i s-a promis o candidatură din partea PSD la alegerile din acest an pentru funcția de primar al municipiului Reghin, consilierului local Alexandru Pușcaș, a părăsit partidul după ce forul controlat de Vasile Ghiorghe Gliga a desemnat-o candidat al PSD tot pe Maria Precup – Pușcaș s-a înscris în Partidul Verde și și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Reghinului din partea acestui partid.

 

Cătălin VISCHI

2 comments
  1. Putin mai multa acuratete in articole nu ar strica.
    “cel căruia i s-a promis o candidatură din partea PSD” Nu stiu pe ce va bazati cand spuneti asta din nou dar ar trebui domnule Vischi o mai buna documentare. Nimeni nu i-a promis asa ceva niciodata si cu asta sper ca v-am lamurit si data viitoare nu mai scrieti astfel de prostii.
    Nu mi-o luati in nume de rau, doar voiam sa se faca respectivele corecti conform adevarului; nu pe baza de povesti doar din auzite.
    Iar daca vreti sa verificati inainte de a scrie ceva puteti foarte simplu sa contactati pe Maria Precup, Vasile Gliga, si organizatia Reghin sa vedeti daca exista cineva care va confirma asa ceva. Nici vorba
    O zi buna si succes

  2. Am citit dezinteresat, din curiozitatea de a afla motivul. Nu votez în acest oraș, dar vreau să vă felicit pentru poză, dacă a fost un gest studiat. E fantastică. Doamna primar are pe perete o poză cu… ea. Incredibilă faună în politica noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare