Gigantul german din industria auto deschide un centru în România și anunță mii de angajări

INDUSTRIE. Companiile străine mizează pe profesionalismul IT-iştilor români. Unul dintre cei mai mari producători de mașini din lume a semnat un parteneriat cu o firmă românească din Cluj-Napoca pentru a crea un hub tehnologic. Această investiție aduce speranță într-o perioadă în care sectorul IT și producția de automobile din România se confruntă cu dificultăți. Noul centru va începe cu câteva sute de angajați și se estimează că va oferi câteva mii de locuri de muncă în următorii ani.

Compania germană a ales parteneriatul cu firma românească datorită numărului mare de specialiști în IT și a calității producției. Deși inițial softurile dezvoltate la Cluj nu vor fi destinate autoturismelor, acestea vor fi utilizate în fabricile unde sunt produse mașinile și în aplicațiile mobile ale mărcii bavareze. Maria Metz, CEO NTT DATA Romania, a declarat: „Mi se pare extraordinar că am reușit să atragem un partener de asemenea anvergură în orașul nostru. Sunt extrem de bucuroasă.”

Marian, care se întoarce în România după 25 de ani pentru a conduce această nouă colaborare, și-a propus să crească numărul angajaților de la câteva sute la câteva mii. „Suntem deschiși la orice diversitate de angajați. Nu avem o selecție bazată pe origine sau alte criterii, ci doar pe competență,” a declarat Marian Haus, COO BMW TechWorks. Emil Petru, CEO BMW TechWorks Romania, a adăugat: „Mergem înainte cu un plan bine stabilit pe mai mulți ani. Știm ce vrem, știm unde vrem să ajungem.”

Industria auto din România se confruntă însă cu provocări. Luna trecută, Leoni, producătorul german de cablaje auto, a anunțat închiderea uneia dintre fabricile sale din România din cauza scăderii comenzilor. De asemenea, Continental a suspendat activitatea în fabrica din Nădab, iar Forvia intenționează să reducă cu până la 10.000 numărul de locuri de muncă în fabricile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare