Glas Goggomobil TS 250: o bijuterie a microcarurilor germane

RETRO AUTO. În perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial, piața auto europeană a fost martora unei creșteri semnificative a popularității microcarurilor. Unul dintre modelele remarcabile ale acelei epoci este Glas Goggomobil TS 250, un vehicul compact și economic care a cucerit inimile multor șoferi.

Goggomobil TS 250 a fost produs de compania germană Hans Glas GmbH, situată în Dingolfing, Bavaria. Hans Glas GmbH a fost inițial un producător de echipamente agricole, dar a diversificat către producția auto în anii ’50. Goggomobil a debutat în 1955, cu modelul TS fiind introdus în 1957. Modelul TS 250 a fost produs până în 1969, fiind una dintre cele mai populare variante.

Caracteristici tehnice.
Motor: 2 cilindri, în doi timpi, răcit cu aer
Capacitate: 247 cc
Putere: Aproximativ 13 cai putere
Viteză maximă: Circa 75 km/h (47 mph)
Transmisie:Cutie de viteze: Manuală, cu patru trepte sincronizate

Goggomobil TS 250 era disponibil ca un coupe cu două uși, având un design simplu, dar atrăgător. Caracterizat de liniile sale rotunjite și de farurile circulare, modelul emana un aer retro distinctiv. În interior, spațiul era limitat, dar suficient pentru doi adulți și, ocazional, pentru doi copii mici pe bancheta din spate. Bordul era minimalist, cu un set de instrumente de bază care includea un vitezometru și indicatoare pentru nivelul de combustibil și temperatura motorului.

Acest model a fost popular datorită accesibilității și eficienței sale economice. Într-o perioadă în care economia europeană era în refacere, Goggomobil TS 250 oferea o soluție practică pentru mobilitatea personală. Consumul redus de combustibil și costurile scăzute de întreținere au contribuit la succesul său pe piață.

De-a lungul anilor, Goggomobil TS 250 a devenit un simbol al microcarurilor germane, fiind apreciat de colecționari și entuziaști auto. Este adesea prezent în expoziții auto vintage și întâlniri de mașini clasice, unde este admirat pentru simplitatea și eficiența sa.

Glas Goggomobil TS 250 rămâne un exemplu fascinant de inginerie auto compactă și eficientă. Într-o epocă a schimbărilor economice și tehnologice rapide, acest microcar a reușit să ofere o soluție practică și accesibilă pentru mobilitatea personală. Astăzi, el continuă să fie o piesă de colecție valoroasă, evocând nostalgie și apreciere pentru o perioadă semnificativă din istoria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare