Glovo lansează Fondul de Impact, o inițiativă pentru sprijinirea proiectelor de sustenabilitate

SUSTENABILITATE. Glovo, una dintre cele mai importante aplicații multi-categorie din lume, anunță lansarea Fondului de Impact, primul proiect de acest fel din industria platformelor de livrare, unde o mică parte a încasărilor Glovo din fiecare comandă va fi dedicată susținerii proiectelor de Impact și Sustenabilitate.

La nivel global, compania estimează că până la sfârșitul anului 2023 din Fondul de Impact vor fi alocate până la 5 milioane de euro pentru susținerea de proiecte ce au ca scop sprijinirea comunităților locale, acțiuni împotriva schimbărilor climatice, digitalizarea micilor afaceri locale, reducerea disparității de gen în domeniul tehnologiei și dezvoltarea programelor educaționale pentru curieri. Această sumă include fondurile care au fost dedicate finanțării proiectelor de acest tip începând cu jumătatea anului 2021.

Este esențial ca toate companiile să se implice în acțiuni sociale și de mediu. Fondul de Impact va oferi finanțare pentru a adresa provocările sociale și de mediu, va sprijini digitalizarea afacerilor mici și mijlocii, va susține inițiativele pentru acțiune climatică, pentru reducerea dezechilibrului de gen în tehnologie și va finanța programele educaționale pentru curieri. Clienții Glovo vor sprijini inițiativele care creează schimbări pozitive pentru comunități și mediu, cu fiecare comandă”, a declarat Sébastien Pellion, Head of Impact and Sustainability la Glovo.

Pe plan local, Glovo sprijină permanent peste 10 organizații non-guvernamentale prin programul Glovo Access și derulează un proiect special de mai bine de un an și jumătate alături de Kaufland și Asociația Șansa Ta, sub forma unei cantine sociale. În România, prin programul Glovo Access, compania sprijină lunar peste 300 de beneficiari.

Mai mult, la începutul acestui an, Glovo a lansat în România inițiativa „Angajamentul pentru curieri”, iar o parte semnificativă a programului este platforma G-learning, prin care toți curierii înregistrați au acces gratuit la cursuri online unde pot alege dintre peste 65 de cursuri online disponibile în domenii precum: marketing, fotografie, limbă engleză, IT, management sau dezvoltare personală și profesională. Mai bine de un sfert dintre aceste cursuri online sunt disponibile în limba română.

 

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare