“Golden Gate”-ul de peste Dunăre – Al 3-lea cel mai mare pod suspendat din Europa

REALIZARE. Podul suspendat de la Brăila, supranumit și “Golden Gate” -ul de peste Dunăre, a beneficiat de montarea ultimului tablier, acesta fiind aproape de finalizare.
 
Începând de săptămâna aceasta, peste 200 de sudori vor lucra la fixarea definitivă a segmentelor care cântăresc împreună peste 22.000 tone – a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).
 
Construcția este efectuată de japonezi și italieni și este una dintre cele mai impresionante realizări tehnice de inginerie din Romania după anii ’90.
 
La momentul finalizării, acesta va fi al 3-lea cel mai mare pod suspendat din Europa, din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.
 
Lungimea totală a podului suspendat este de 1974,3 m, iar deschiderea centrală este de 1120 m.
Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1970 m și o deschidere centrală de 1280 m.
 
Realizarea podului propriu-zis este în prezent în grafic și ar urma să fie gata până la finalul anului. Totuși, pentru deschiderea circulației e nevoie și de finalizarea drumurilor de legătură…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare