Google anunță lansarea “Find My Device” pentru utilizatorii android

TEHNOLOGIE. Google se pregătește să revoluționeze modul în care utilizatorii își găsesc dispozitivele și accesoriile pierdute prin lansarea unei noi funcționalități importante. Într-un e-mail recent, gigantul tehnologic a dezvăluit planurile sale de a activa rețeaua “Find My Device” pe platforma Android în doar trei zile, aducând astfel o nouă dimensiune tehnologiei de urmărire.

Această nouă funcționalitate utilizează date de la milioane de dispozitive Android pentru a identifica locația exactă a telefoanelor și accesoriilor pierdute, oferind un serviciu similar cu tehnologia deja cunoscută de la Apple și Tile. Utilizatorii vor putea să localizeze orice accesoriu compatibil cu Fast Pair, inclusiv căști sau trackere, chiar dacă acestea sunt offline sau deconectate de la dispozitiv.

Google a menționat în anunțul său neoficial că utilizatorii Android vor primi notificări pe dispozitivele lor atunci când funcția va fi disponibilă, având și opțiunea de a renunța la rețea prin platforma online Găsește-mi dispozitivul. Această extindere semnificativă a rețelei “Find My Device” a fost inițial anunțată la conferința Google I/O în 2023, însă lansarea sa a fost amânată până acum din cauza așteptării ca Apple să lanseze alerte pentru urmărirea necunoscută pentru toate dispozitivele de urmărire, nu doar pentru AirTags.

Cu toate acestea, pregătirea Apple de a adopta o specificație anti-stalking mai amplă în iOS 17.5 a deschis calea pentru lansarea iminentă a rețelei Google. Utilizatorii Android au început deja să observe o nouă opțiune “Găsiți dispozitivele offline” în cea mai recentă versiune beta a Serviciilor Google Play, sugerând că debutul oficial al rețelei “Find My Device” este mai aproape decât se credea.

Prin această inițiativă, Google își propune să ofere o soluție robustă și ușor de utilizat pentru găsirea dispozitivelor și accesoriilor pierdute, într-o manieră care să respecte confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi. Această lansare nu doar că își consolidează serviciile pentru ecosistemul Android, dar își întărește și competitivitatea în fața rivalilor săi tehnologici.

Cu siguranță, lansarea “Find My Device” de la Google va fi primită cu entuziasm de către utilizatorii Android, care vor beneficia de mai multă siguranță și comoditate în gestionarea dispozitivelor și accesoriilor lor. Este doar o chestiune de timp până când vom vedea cum va influența această funcție noua eră a tehnologiei de urmărire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare