Google anunță un nou instrument pentru protejarea datelor personale: Utilizatorii pot solicita eliminarea informațiilor din rezultatele căutărilor

TEHNOLOGIE. Google a anunțat că va informa utilizatorii dacă găsește date personale despre ei în rezultatele căutărilor, precum numere de telefon, adrese de domiciliu sau adrese de e-mail, astfel încât să le poată elimina. Compania a lansat un nou instrument prin intermediul căruia utilizatorii pot solicita eliminarea rezultatelor căutărilor care conțin date personale.

În trecut, Google a oferit deja un instrument pentru eliminarea rezultatelor căutărilor, dar acum îmbunătățește acest proces prin notificarea utilizatorilor când găsește date personale în rezultatele căutărilor. Astfel, utilizatorii vor fi mai conștienți de prezența acestor informații și vor putea lua măsuri pentru a le proteja.

Noul instrument va fi inițial disponibil doar în SUA, în limba engleză, dar Google intenționează să-l extindă și în alte regiuni.

În plus, Google și-a reafirmat angajamentul de a proteja utilizatorii împotriva găsirii conținutului explicit și a imaginilor neconsensuale. Utilizatorii vor putea solicita eliminarea oricărei imagini personale explicite pe care nu doresc să o vadă în rezultatele căutărilor. De exemplu, dacă o imagine explicită a fost încărcată și apoi ștearsă de pe un site web, utilizatorii pot solicita eliminarea ei din rezultatele căutărilor, în cazul în care a fost publicată în altă parte fără aprobare. Această politică nu se aplică conținutului comercializat în prezent de utilizatori.

Este important de menționat că eliminarea imaginilor personale explicite din rezultatele căutărilor Google nu le va șterge din sursă, cum ar fi un site web, dar acestea nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor Google. Aceasta oferă utilizatorilor o mai mare protecție și control asupra datelor personale expuse online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare