Google lansează oficial aplicația Gemini pentru dispozitivele Android și iOS în Europa, inclusiv în România

TEHNOLOGIE. Într-o mișcare anticipată de mulți utilizatori, Google a lansat oficial aplicația Gemini, un nou asistent vocal disponibil pentru dispozitivele Android și iOS. Această lansare acoperă mai multe țări europene, inclusiv România și Marea Britanie. Utilizatorii pot descărca aplicația Gemini direct din Magazin Play pentru Android sau printr-un card de înscriere care apare atunci când activați Asistentul Google.

Caracteristici și funcționalități
Gemini păstrează multe dintre caracteristicile și funcțiile apreciate ale Google Assistant. Utilizatorii pot seta cronometre, efectua apeluri și seta mementouri. Google a promis că vor adăuga și mai multe funcționalități în viitor, subliniind că „multe funcții vocale pe care le-ați îndrăgit în Google Assistant vor fi disponibile prin aplicația Gemini”.

Disponibilitate în România
România este una dintre țările în care noul asistent vocal de la Google este acum disponibil. Atât utilizatorii de telefoane Android, cât și cei de iPhone pot descărca aplicația și se pot bucura de funcțiile cunoscute ale Google Assistant. Activarea asistentului vocal Gemini se face printr-un swipe dintr-unul dintre colțurile inferioare ale ecranului dispozitivului.

Planuri pentru viitor
Cu ocazia evenimentului Google I/O 2024, compania a anunțat planuri ambițioase de a extinde funcționalitățile aplicației Gemini. În lunile următoare, se vor introduce Extensiile Gemini pentru Calendar, Keep, Tasks și Utilități. De asemenea, a fost anunțată integrarea cu YouTube Music, ceea ce va permite utilizatorilor să controleze mai ușor redarea muzicii prin comenzi vocale.

Luna trecută, Google a previzualizat și Gemini Live, o funcție nouă care va fi disponibilă în curând pe telefoanele Android. Aceasta va aduce noi posibilități de interacțiune și control vocal, făcând experiența utilizatorilor și mai intuitivă și eficientă.

Lansarea aplicației Gemini de la Google reprezintă un pas important în evoluția asistenților vocali. Cu o gamă largă de funcționalități deja disponibile și planuri de extindere continuă, Gemini promite să devină un instrument esențial pentru utilizatorii din Europa, inclusiv din România. Fie că setați mementouri, efectuați apeluri sau vă organizați calendarul, Gemini este gata să vă ajute prin intermediul unei simple comenzi vocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare