Google și Universal Music Group- în discuții pentru dezvoltarea unei metode care să permită fanilor să distribuie în mod legal piese muzicale generate cu ajutorul AI

TEHNOLOGIE. Google și gigantul producției muzicale, Universal Music, anunță o parteneriat în vederea combaterii producțiilor muzicale deepfake, în timp ce oferă și asigurări că artiștii al căror timbru vocal este replicat de inteligența artificială în producții muzicale vor fi recompensați pentru aceste cântece generate.

Această veste survine în contextul unei creșteri a nemulțumirii manifestate de actori și artiști care colaborează cu casele de producție americane. Cu toate acestea, promisiunea rămâne la stadiul de intenție, Google și Universal Music Group fiind în discuții pentru dezvoltarea unei metode care să permită fanilor să distribuie în mod legal piese muzicale generate cu ajutorul inteligenței artificiale. Acest lucru implică și garantarea că artiștii ale căror voci sunt reproduse vor primi în continuare o remunerație.

Evident, continuă să existe și alte provocări, precum potențiala reutilizare a versurilor atribuite altor artiști și mixarea melodiilor provenind de la diverși autori. În mod ideal, fiecare posesor al unei părți din proprietatea intelectuală inclusă în producțiile AI ar trebui să primească o recompensă individuală. Cu toate acestea, lipsa unui cadru legislativ clar și complexitatea aplicării regulilor actuale privind proprietatea intelectuală fac ca distribuția perfect legală a melodiilor generate prin intermediul AI să fie aproape imposibilă.

Cu toate acestea, strategia pusă la cale de Google și Universal Music pare să vizeze aducerea acestor producții AI pe platformele pe care acestea le administrează. Astfel, după ce sunt lansate, piesele muzicale create cu ajutorul inteligenței artificiale pot fi atribuite unor artiști consacrați sau mai mulți artiști, împreună cu autorul producției, asigurând astfel că fiecare parte implicată primește o parte din veniturile generate. Desigur, platformele care găzduiesc acest tip de conținut ar urma să beneficieze, iar piesele muzicale, chiar dacă nu sunt autentice în totalitate, vor contribui la extinderea gamei de conținut oferită abonaților lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare