Grădina Zoologică Târgu-Mureș primește iguana Ighi de la doamna Monica Tatoiu

DONAȚIE. Cu ocazia organizării evenimentului TEDx Women, desfășurat la Emerald Luxury Events din Târgu-Mureș, vineri 27 octombrie, mai multe femei remarcabile au avut privilegiul de a urca pe scenă și de a împărtăși publicului târgumureșean poveștile și experiențele lor de viață. Evenimentul a fost un remarcabil succes, cu prezența a peste 500 de participanți, iar printre speaker-ele de seamă ale acestui eveniment s-a numărat și distinsa doamnă Monica Tatoiu.

Pentru cine nu știe, Monica Tatoiu, cunoscută pentru poziția sa de director general al companiei Cosmetics Oriflame România, este o personalitate de excepție în lumea afacerilor. Cu o pregătire solidă, inclusiv studii postuniversitare și doctorate în domeniul matematicii și resurselor umane, obținute la universități prestigioase din Japonia, SUA, Marea Britanie și Suedia, Monica Tatoiu și-a folosit cunoștințele dobândite în timpul carierei sale ca profesor la Colegiul Național “Sfântul Sava” pentru a dezvolta o afacere de tip occidental, o inițiativă mai puțin obișnuită în România la acea vreme. Ea este autoarea a numeroase volume, printre care “Profesorii și Pedagogia” și “Noi contra Noi”, dar și inițiatoarea legii tichetelor de creșă. În plus, Monica Tatoiu sprijină cu pasiune diverse activități sociale destinate să susțină copiii și tinerii supradotați. De asemenea, scrie articole pentru diverse publicații cu profil cultural și de afaceri și ocupă funcția de președinte al Fundației “Noi Citim”. Este una dintre membrii fondatori ai Asociației Bursierilor Români Fulbright și a Consiliului Asociației “Prietenii Muzeului de Artă al României”. În anul 2002, a organizat prima licitație de artă modernă în beneficiul acestui muzeu, sub denumirea “ArteDivina”. Din anul 2000, Monica Tatoiu colaborează cu “VIP pentru Idei și Proiecte”, o organizație studențească care adună în fiecare an la o școală de vară cei mai talentați studenți din România. De-a lungul timpului, ea a fost distinsă cu titlul “Personalitatea Anului 2008 pentru o Europă Europeană”, acordat de președinția Uniunii Europene.

Pe lângă prezența sa la evenimentul TEDx Women, doamna Tatoiu a făcut un gest însemnat, donând iguana sa, pe nume Ighi, frumoasei grădini zoologice din Târgu-Mureș. Iguana a fost moștenită de la fiul ei, care a fost nevoit să o lase, plecând la studii. Aceasta a crescut excesiv, ocupând un terariu de marimea unei camere. Pentru a-i acorda mai mult confort și condiții mai bune, doamna Tatoiu a dorit să o doneze după ce a aflat că Târgu-Mureșul are cea mai frumoasă gradină zoologică din țară.
Aici, a avut oportunitatea de a observa cum conducerea grădinii zoologice a reușit să integreze iguana în zona pasărilor exotice. De asemenea, a avut ocazia să discute cu directorul grădinii, domnul Szánthó, care i-a oferit un tur detaliat al grădinii zoologice și i-a explicat unicitatea acesteia. Grădina zoologică din Târgu-Mureș a suferit o extindere și o renovare semnificativă, datorită finanțării europene considerabile (aproximativ 15 milioane de lei pe an), devenind astfel cea mai mare grădină zoologică din România. Platoul Cornești a fost de asmenea foarte lăudat de doamna Tatoiu, rămânând foarte impresionată de imaginea și atmosfera pe care o oferă în comparație cu alte zone similare din marile orașe ale țării.

În timpul vizitei sale, doamna Tatoiu a oferit sfaturi și sugestii conducerii grădinii zoologice cu privire la îmbunătățirea serviciilor și modul în care aceasta poate deveni mai utilă, ținând cont de resursele obținute. Cu certitudine, influența sa vor juca un rol semnificativ în sprijinirea acestor inițiative, atât la nivel local, cât și la București.

În concluzie, doamna Monica Tatoiu a fost profund impresionată atât de evenimentul TEDx Women, unde a afirmat că “femeile din Târgu-Mureș sunt mai bine îmbrăcate decât cele din București”, cât și de Târgu-Mureș și de grădina zoologică.
Am fost privilegiați să o avem alături de noi în studioul msnews.ro, într-un interviu cu omul de afaceri Doru Borșan, care a fost și moderatorul evenimentului TEDx Women.

În curând, veți avea oportunitatea de a afla mai multe detalii direct de la doamna Tatoiu. Vă invităm să rămâneți conectați pe msnews.ro pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare