Green Genius semnează primul său contract de dezvoltare de energie solară din România cu doi dezvoltatori locali

ENERGIE. Compania de energie regenerabilă Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România și începe astfel implementarea portofoliului total de 500MW de energie solară în țară.

Pentru dezvoltarea primei etape Green Genius a ales doi dezvoltatori locali români cu o istorie și experiență solidă în domeniu, Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene. Cooperarea va începe prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița, investind peste 8 milioane euro. Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcție ar trebui să înceapă în al doilea trimestru al anului 2023.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România și își propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.
România este una dintre cele opt țări din Europa, unde Green Genius dezvoltă parcuri fotovoltaice.

România se află pe harta noastră de câțiva ani ca țară cu un potențial substanțial de dezvoltare a surselor regenerabile de energie, atât de necesare pentru Europa de azi.”, a declarat Filip Sypko, Head of Global Business Development la Green Genius.

Este un moment important în călătoria noastră către consolidarea unui viitor sustenabil și asigurarea unei mai mari stabilități economice pe continent.”, apreciază Filip Sypko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare