Greșelile pe care le faci și care duc la deteriorarea gadgeturilor. Cum îți întreții telefonul mobil sau laptopul

GADGET. Când deții o mașină nu uiți să-i faci schimburile de ulei periodic, motiv pentru care un expert în tehnologie îți dezvăluie greșelile pe care le faci în ceea ce privește îngrijirea gadgeturilor pe care le deții, fie că vorbim despre telefon, laptop sau alte device-uri.

Care sunt greșelile pe care le faci când vine vorba de întreținerea gadget-urilor, află mai jos:

LE ȚII LA ÎNCĂRCAT ÎN PERMANENȚĂ

Există mulți oameni care îți pun la încărcat telefonul sau laptopul chiar dacă bateria nu este complet descărcată, ceea ce este complet greșit. Potrivit unor experți, aceasta poate să aibă de suferit atunci când rămâne la încărcare pentru o perioadă îndelungată. Nu este recomandat să-ți lași dispozitivul la încărcat nici pe timp de noapte.

Să-ți ții bateria încărcată între 30-70% va ajuta la îmbunătățirea duratei de viață a bateriei”, afirmau reprezentanții unui brand de dispozitive.

AȘTEPȚI PREA MULT TIMP ÎNAINTE DE ÎNCĂRCAREA LAPTOPULUI

Dacă te numeri printre persoanele care își lasă laptopul să se descarce complet, trebuie să știi că durata de viață a bateriei are de suferit. Potrivit specialiștilor în tehnologie, cel mai bine ar fi să îți păstrezi bateria încărcată la cel puțin 40 la sută în cea mai mare parte a timpului. Totodată, evită să-ți păstrezi dispozitivul în priză, căci va duce la scurtarea duratei de viață, potrivit Daily Mail.

NU LE CUREȚI SUFICIENT

Să cureți urmele de pe ecran nu este suficient când vine vorba de curățarea gadgeturilor. Mizeria și praful se pot acumula în diferite porturi, chiar și în microfon sau în alte părți, motiv pentru care este important să-ți cureți dispozitivele periodic.

Poți să folosești șervețele umede speciale pentru ele, iar pentru zonele mai sensibile poți să încerci să folosești fie bețișoare de urechi ori periuță de dinți.

EXPUNEREA LA SOARE POATE DUCE LA DETERIORARE

Să-ți lași telefonul în soare sau laptopul este, de asemenea, greșit, căci poate duce la deteriorarea acestora. Bateria s-ar putea supraîncălzi, ceea ce poate duce la distrugerea ei.

Nici temperaturile prea scăzute nu sunt benefice pentru dispozitive, în acest caz bateriile pe bază de litiu se pot descărca, scurtând astfel durata de viață a acestora.

 

Sursa digi-world.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare