Grevă de avertisment în administraţiile fiscale

PROTEST. Sindicaliștii din Administrația Fiscală au marcat începutul săptămânii cu o acțiune puternică de protest, manifestându-și nemulțumirile față de măsurile propuse de Executiv și îndreptate spre reducerea cheltuielilor bugetare. Astăzi dimineață, între orele 8:00 și 10:00, aceștia au organizat o grevă de avertisment la nivel național, urmată de un miting de protest în fața Ministerului Finanțelor în intervalul orar 9:00-10:00.

În cadrul acestei mobilizări masive, aproximativ 15.000 de angajați din diverse structuri ale Ministerului de Finanțe din întreaga țară și-au exprimat neîncrederea față de măsurile propuse de guvern. Printre motivele care au stat la baza acestei acțiuni se numără dorința de a păstra locurile de muncă, menținerea nivelului de venituri și asigurarea unui statut corespunzător în cadrul Administrației Fiscale.

Dorin Modure, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, a subliniat că acest protest este rezultatul unor nemulțumiri mai vechi și a încercărilor repetate de negociere cu Guvernul. Aceștia au cerut discuții și au propus soluții pentru necesitățile și solicitările lor, însă aceste demersuri nu au avut ecou. Printre cerințele sindicaliștilor se numără menținerea locurilor de muncă, a veniturilor și a unui statut distinct în cadrul Administrației Fiscale.

„Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunțat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reușit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile și un statut propriu”, a explicat Modure în cadrul unei declarații pentru AGERPRES.

Acesta a subliniat că cerințele nu sunt nerealizabile și că au propus soluții concrete pentru a face față provocărilor existente. În ciuda acestor eforturi, sindicaliștii nu au primit răspunsuri satisfăcătoare din partea autorităților, ceea ce i-a condus către forma de protest actuală.

Reprezentantul sindical a indicat că următorul pas, în cazul în care negocierile cu Guvernul nu vor avansa, ar putea fi declanșarea unei greve propriu-zise. Totuși, acesta a menționat că o astfel de măsură necesită pregătirea unor proceduri și eforturi considerabile pentru a asigura reușita acesteia.

Protestul spontan declanșat pe 11 august a reprezentat punctul de pornire al acestui val de nemulțumiri, iar astăzi, prin această amplă acțiune de grevă și protest, sindicaliștii au reafirmat hotărârea lor de a lupta pentru protejarea intereselor membrilor lor și pentru menținerea unui mediu de muncă stabilit și protejat în cadrul Administrației Fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare