Grupul eMAG continuă să stimuleze adoptarea comerțului electronic

E-COMMERCE. În 2022, eMAG și-a continuat planul ambițios de investiții pentru a sprijini dezvoltarea ecosistemului regional și a răspunde potențialului de creștere al comerțului electronic în cele trei țări în care operează. Anul trecut, eMAG a investit 1,123 miliarde de lei, ridicând totalul investițiilor din ultimii doi ani la peste 2 miliarde de lei, pentru a răspunde nevoilor celor 9 milioane de clienți din România, Ungaria și Bulgaria.

În 2022, Dante International, compania care include eMAG România, o parte din vânzările eMAG în Ungaria și Bulgaria și Fashion Days, a realizat o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei și un profit de 123,7 milioane de lei.

“Investițiile consistente făcute în ultimii ani în infrastructura și tehnologia de comerț electronic au deschis calea creșterii în regiune, răspunzând oricăror nevoi ale clienților o gamă largă de produse livrate rapid și la prețuri accesibile prin intermediul cutiei facile și Genius, promoții și prețuri competitive, precum și servicii financiare care permit clienților să își achiziționeze produsele dorite. Deja, în primul an după pandemie, clienții au recunoscut valoarea creată și au plasat cu 10% mai multe comenzi în afacerile din cadrul ecosistemului regional format din eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful. Pornind de la această bază solidă, pornim cu încredere pe drumul în care comerțul electronic își va atinge potențialul și își va relua ritmul de creștere”, a declarat Tudor Manea, CEO al Grupului eMAG.

În ultimul an, eMAG a pus la dispoziția vânzătorilor de pe piață tehnologia, platforma și instrumentele necesare pentru a-i ajuta să se dezvolte în regiune și să aducă împreună mai multe produse pentru a satisface cererile tot mai diverse ale clienților. Investițiile totale în aceste demersuri s-au ridicat la 51 de milioane de lei. În prezent, numărul antreprenorilor care fac afaceri pe eMAG a ajuns la 54.000 în întreaga regiune. Odată cu accelerarea programului transfrontalier în 2022, peste 5.000 de vânzători din România vând în Ungaria, iar 2.500 în Bulgaria.

Peste jumătate de milion de clienți eMAG beneficiază de livrare gratuită și oferte exclusive prin Genius, în timp ce peste 1,3 milioane de clienți au acces la soluții de plată în rate prin contul lor eMAG MyWallet.

Investițiile în tehnologie pentru dezvoltarea de servicii cu valoare adăugată pentru clienți s-au ridicat anul trecut la 164 de milioane de lei. Astfel, eMAG a continuat să dezvolte și să îmbunătățească serviciul de livrare, ofertele promoționale și serviciul Genius, disponibil pe patru platforme de cumpărături: eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful. În toată această perioadă, Genius a introdus noi funcționalități pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, cum ar fi posibilitatea de a împărți abonamentul cu un alt membru al familiei sau de a accesa în timp real informații despre economiile realizate pe cele patru aplicații de comerț electronic. Datorită acestor investiții, numărul de clienți care utilizează serviciul a depășit jumătate de milion, în creștere cu 50% față de anul trecut.

Serviciile financiare care le permit clienților să își planifice mai bine cheltuielile și să profite de ofertele avantajoase din campaniile eMAG au câștigat, de asemenea, tot mai mulți adepți. Astfel, peste 1,3 milioane de clienți își pot achita cumpărăturile în rate prin contul lor eMAG MyWallet, fie în 30 de zile, fie în patru rate, fie în 12 rate. Vânzările realizate prin intermediul serviciilor de plată în rate reprezintă acum peste 7% din totalul vânzărilor pe eMAG, dublându-se față de anul trecut.

După ce în anii anteriori a dezvoltat infrastructura logistică din România împreună cu Sameday, pentru a oferi clienților servicii de livrare rapidă prin centre logistice cu o suprafață totală de 350.000 de metri pătrați, în 2022, unul dintre domeniile cheie în care eMAG și-a concentrat investițiile este dezvoltarea internațională, mai exact în Ungaria și Bulgaria. În cele două țări, eMAG a investit 450 de milioane de lei, de șase ori mai mult decât în anul precedent, confirmând astfel încă o dată încrederea în potențialul de creștere al regiunii. Aceste investiții au fost direcționate către logistică, precum și către îmbunătățirea serviciilor și diversificarea ofertei cu ajutorul vânzătorilor de pe Marketplace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare