Grupul medical românesc MedLife vede venituri în creștere, dar profit mai scăzut în prima jumătate a anului

MEDICAL. Cel mai mare furnizor privat de servicii medicale din România – MedLife – a raportat o creștere cu 27% a veniturilor în prima jumătate a anului 2022, la 865 milioane lei (176 milioane euro). Creșterea puternică a fost susținută de noi achiziții și deschiderea de noi clinici.
 
Cu toate acestea, cheltuielile de exploatare ale grupului au crescut cu 38%, până la 795 de milioane de lei, ducând la o scădere cu 33% a profitului operațional (la 69 de milioane de lei). Cea mai mare creștere a fost cea a „cheltuielilor cu mărfurile”, care au crescut de cinci ori la 99 de milioane de lei, potrivit raportului semestrial al grupului.
 
Rezultatul net global pentru primul semestru a fost de 45,6 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 36% față de aceeași perioadă a anului 2021.
 
MedLife a continuat să-și dezvolte infrastructura medicală în prima jumătate a acestui an prin finalizarea a 12 achiziții strategice menite să consolideze serviciile oferite la nivel național.
 
De asemenea, grupul a urmărit dezvoltarea unor linii de business care să răspundă nevoilor pacienților cu soluții specifice, de nișă, precum diagnosticul și tratamentul cancerului, prin achiziția NeoLife sau a grupului OncoCard Brașov, a afecțiunilor oftalmologice, prin achiziția Opticristal, dar și integrarea serviciilor de wellness, prin preluarea pachetului majoritar al sălilor de sport SWEAT Concept.
 
În a doua jumătate a anului, MedLife va urma un plan echilibrat de achiziții și investiții pentru dezvoltarea rețelei și infrastructurii existente.
 
„Ne vom concentra și pe consolidarea serviciilor de prevenire. Credem cu tărie că, alături de consultațiile periodice sau analizele medicale, mișcarea și sportul sunt ambele comportamente preventive care pot îmbunătăți starea de sănătate a pacienților, fapt care s-a dovedit încă o dată real în pandemie, pe baza studiilor efectuate pe pacienții care se recuperează post- covid”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare