Gura Portiţei: destinația perfectă pentru vacanța ta – cum ajungi și unde te cazezi

TURISM. În ultimii ani, tot mai mulți români au descoperit farmecul unei vacanțe în Delta Dunării, iar printre destinațiile preferate se numără și Gura Portiței, renumită pentru ceea ce mulți consideră cea mai frumoasă plajă din România.

În timpul verii, când mulți români se relaxează pe litoral, din ce în ce mai mulți optează să exploreze Delta Dunării, fie că aleg să viziteze Tulcea, Sulina, Murighiol sau Jurilovca. Însă o vacanță autentică în Delta nu este completă fără cel puțin o escapadă rapidă la Gura Portiței.

Gura Portiței se bucură de o locație unică în Europa, fiind punctul de întâlnire între Marea Neagră și limanul Golovița din Delta Dunării, oferind priveliști și experiențe de neuitat.

Accesul în Gura Portiței se realizează în principal cu barca, fiind o zonă ușor accesibilă din Tulcea sau Jurilovca. Călătoria cu barca poate fi făcută cu ambarcațiuni mai mari, unde biletele costă câteva zeci de lei, sau cu șalupe mai mici, cu tarife ce ajung la câteva sute de lei, în funcție de opțiunile alese.

Inițial un sat de pescari, Gura Portiței s-a transformat treptat într-o destinație de vacanță. Cazarea este asigurată în principal de pensiuni de trei stele, majoritatea deținute privat, cu tarife medii de aproximativ 300 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Experții în turism subliniază că Gura Portiței rămâne o comoară ascunsă, perfectă pentru cei care apreciază litoralul sălbatic și natural, evitând aglomerația și modernizările excesive ale altor stațiuni de pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare