Guvernul adoptă majorări salariale și decontarea ochelarilor pentru angajații din administrație

SALARII. Guvernul României a adoptat o ordonanță ce prevede majorări salariale de 10% și decontarea ochelarilor pentru mai multe categorii de angajați din administrația publică. Aceste măsuri, menite să îmbunătățească condițiile de muncă și să sporească motivația personalului, vor avea un impact bugetar estimat la 1,2 miliarde de lei în anul 2024.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat că majorările salariale vor fi implementate în două tranșe. Prima tranșă, constând într-o creștere de 5%, va intra în vigoare începând cu luna iunie, iar a doua tranșă, reprezentând o majorare suplimentară de 5%, va fi aplicată din septembrie. Această abordare etapizată urmărește să ofere o tranziție lină și să minimizeze impactul bugetar pe termen scurt.

Beneficiarii acestor măsuri sunt angajați din diverse sectoare ale administrației publice. Printre aceștia se numără personalul din administrația centrală, domeniul culturii, diplomație, Oficiul Național al Registrului Comerțului și oficiile Registrului comerțului de pe lângă tribunale. De asemenea, măsurile se aplică și personalului din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor și altor organe de specialitate ale administrației publice, centrale și locale, precum și angajaților din instituțiile aflate în coordonarea prim-ministrului și sub controlul Parlamentului. Nu în ultimul rând, funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din localități de până la 20.000 de locuitori vor beneficia de aceste creșteri salariale.

În plus față de majorările salariale, ordonanța prevede și decontarea ochelarilor pentru angajații menționați. Această măsură este menită să sprijine sănătatea vizuală a personalului, subliniind angajamentul Guvernului de a îmbunătăți condițiile de muncă și bunăstarea angajaților din sectorul public. Decontarea ochelarilor reprezintă un pas important în susținerea sănătății și confortului angajaților, contribuind astfel la creșterea productivității și a calității serviciilor publice.

Adoptarea acestei ordonanțe reflectă eforturile continue ale Guvernului de a susține și motiva angajații din administrația publică, recunoscând importanța acestora în buna funcționare a instituțiilor și în serviciul cetățenilor. Majorările salariale și măsurile de sprijin pentru sănătate sunt pași concreți în direcția îmbunătățirii condițiilor de muncă și a satisfacției profesionale a angajaților din sectorul public. Guvernul își exprimă încrederea că aceste măsuri vor contribui la consolidarea unui mediu de lucru mai sănătos și mai productiv, în beneficiul întregii societăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare