Guvernul decide prelungirea plafonării adaosurilor comerciale pentru încă 60 de zile

PRELUNGIRE. Guvernul României a anunțat luni, că măsura de plafonare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi menținută încă 60 de zile, până la 1 aprilie.
Premierul Marcel Ciolacu susține că această măsură a fost corectă de la început, având un impact pozitiv asupra inflației și menținând puterea de cumpărare a populației. Discuțiile cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine vor continua pentru a dezvolta un mecanism durabil care să controleze prețurile și să asigure un tratament echitabil pentru producătorii și procesatorii români.
George Bădescu, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, consideră că ordonanța de urgență a atins deja obiectivele propuse, dar subliniază necesitatea unui mecanism nou și eficient.
Apreciind inițial că o prelungire de 30 de zile ar fi suficientă, aceasta a fost extinsă la 60 de zile conform deciziei guvernului. Lista alimentelor supuse plafonării va include cele stabilite în ordonanța de urgență din august, cu excluderea celor introduse sezonier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare