Guvernul permite retragerea de numerar de pe cardurile de energie neutilizate: Ce trebuie să știi

SOCIAL. Guvernul României a luat o decizie importantă pentru beneficiarii cardurilor de energie destinate procurării de lemne de foc. Persoanele care nu au cheltuit integral sumele de pe aceste carduri vor putea solicita numerarul la oficiile poștale. Această măsură face parte dintr-o ordonanță de completare a legislației privind măsurile fiscal-bugetare și gestionarea fondurilor europene.

Cine poate solicita numerarul pentru cardurile de energie?
Beneficiarii programului de sprijin pentru încălzire, cei care au cardurile emise în cadrul Programului Sprijin pentru România, pot beneficia de această facilitate. Ordinul Executiv permite scoaterea sumelor neutilizate de pe cardurile de energie până la data de 31 martie 2024. Această opțiune este valabilă pentru cardurile emise până la 15 martie 2024.

Cum funcționează cardul de energie?
Cardul de energie, emis de Poșta Română, a fost destinat achitării facturilor la energie electrică, energie termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și alte materiale de încălzire. Beneficiarii au posibilitatea să achite facturi curente sau restante, doar pentru locuința beneficiarului. Cardul poate fi folosit în cadrul unei varietăți de furnizori, până când suma este epuizată.

Procedura pentru încasarea numerarului
Pentru a solicita numerarul pentru sumele necheltuite de pe cardurile de energie, beneficiarii trebuie să se prezinte la oricare oficiu poștal. Actele necesare includ:

Cardul de energie: primit prin Poșta Română.

Act de identitate: Al beneficiarului sau document de împuternicire, care poate fi și olograf, în cazul în care beneficiarul nu se poate deplasa. Actul de identitate al împuternicitului și al beneficiarului sunt esențiale.
Factura sau document justificativ: Factura curentă sau restantă, sau alt document justificativ cum ar fi o înștiințare de plată din partea furnizorului sau certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari/locatari, în cazul plății încălzirii în sistem centralizat de termoficare.

Metode de plată cu cardul de energie
Beneficiarii pot utiliza cardul de energie pentru plăți la orice subunitate a Poștei Române, de asemenea, pot efectua plăți la domiciliu prin intermediul poștașilor sau online, pe site-ul Poștei Române.

Această decizie a Guvernului vine în sprijinul beneficiarilor programului de încălzire, oferindu-le posibilitatea de a utiliza integral sumele alocate pentru procurarea de lemne de foc. Procedura simplificată pentru scoaterea numerarului la oficiile poștale aduce un beneficiu suplimentar celor care nu au cheltuit în totalitate sumele alocate pe cardurile de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare