Guvernul României impune criteriul verde în licitațiile publice pentru sprijinirea companiilor locale

ADMINISTRAȚIE. În cadrul unei declarații recente, Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că una dintre principalele priorități ale Guvernului este finalizarea setului de norme care vor impune aplicarea “Criteriului verde” în toate licitațiile publice. Acest criteriu are în vedere selectarea rutelor de transport mai scurte, într-un efort de a sprijini companiile românești.

Ciolacu a subliniat că această inițiativă reprezintă un instrument puternic pentru susținerea companiilor locale, conform unui principiu european ce evidențiază companiile cu rute de transport mai scurte și mai puțin poluante. “Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat”, a explicat premierul, subliniind importanța reducerii distanței de transport în procesul de producție și distribuție.

Această mișcare vine în contextul unei preocupări crescute față de impactul mediului și necesitatea unei dezvoltări durabile. Prin promovarea unor criterii de selecție care favorizează rutele de transport mai scurte, Guvernul dorește să reducă amprenta de carbon și să încurajeze producția locală și sustenabilă.

Premierul Ciolacu a subliniat că toate companiile românești, de la industria auto, cu nume renumite precum Dacia și Ford, la sectorul materialelor de construcții și industria agroalimentară, vor beneficia de aplicarea acestui criteriu. Această măsură este văzută ca unul dintre cei mai importanți pași în sprijinul companiilor care operează în România, oferindu-le un avantaj competitiv și promovând un mediu de afaceri mai sustenabil.

Adoptarea “Criteriului verde” în licitațiile publice reflectă angajamentul Guvernului față de protejarea mediului și stimularea economiei locale. Este de așteptat ca această mișcare să fie întâmpinată cu interes de către comunitatea de afaceri și să contribuie la consolidarea poziției României în peisajul economic european, prin promovarea unei dezvoltări echilibrate și respectuoase față de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare