Guvernul SUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine

VACCIN. Primul vaccin din lume pentru albine a fost aprobat pentru utilizare de către guvernul american, ceea ce dă speranțe pentru o nouă armă împotriva bolilor care afectează în mod obișnuit coloniile de albine, transmite The Guardian.

Departamentul american al agriculturii (USDA) a acordat o licență condiționată pentru un vaccin creat de Dalan Animal Health, o companie americană de biotehnologie, pentru a ajuta la protejarea albinelor împotriva locii americane.

Vaccinul nostru reprezintă o descoperire în ceea ce privește protecția albinelor”, a declarat Annette Kleiser, director executiv al Dalan Animal Health. „Suntem pregătiți să schimbăm modul în care îngrijim insectele, având un impact asupra producției de alimente la scară globală.”

Vaccinul funcționează prin încorporarea unei părți din bacterie în jeleul regal cu care albinele lucrătoare hrănesc regina. Larvele de albine în curs de dezvoltare sunt apoi imunizate atunci când eclozează, iar studiile realizate de Dalan sugerează că acest lucru va reduce rata mortalității cauzate de această boală.

Într-un scenariu perfect, reginele ar putea fi hrănite cu un cocktail într-o bomboană regală – zahărul moale și păstos pe care reginele albinelor îl mănâncă în timpul tranzitului.”, a spus Delaplane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare