H.appyCities își unește forțele cu Ministerul Inovării pentru a îmbunătăți digitalizarea României

DIGITALIZARE. H.appyCities lansează în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării seria de întâlniri dedicate urmăririi progresului digitalizării României.
 
Începând cu luna septembrie vor fi organizate întâlniri lunare în cadrul proiectului Digital Economy and Society Hub (DES Hub) pe care Asociația H.appyCities îl derulează în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
 
Scopul acestor întâlniri este de a găsi cele mai bune soluții care să conducă la creșterea României în clasamentul european al digitalizării măsurat prin Indicele Economiei și Societății Digitale (DESI) al Comisiei Europene.
 
La întâlniri vor fi prezenți reprezentanți ai administrației publice, ai mediului de afaceri, ai mediului academic și ai societății civile care vor identifica, printr-un proces colaborativ, posibile soluții de creștere a gradului de digitizare. Ulterior, prin același mecanism de cooperare, progresul și implementarea acțiunilor convenite vor fi monitorizate timp de un an. Trimestrial, Asociația H.appyCirties va publica un raport de progres.
 
Prima întâlnire va avea loc pe 20 septembrie 2022, ora 14.00, în Sala Albastră a Institutului Național de Statistică, București, în prezența ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.
 
Întregul efort vine în sprijinul administrației publice pentru atingerea țintelor europene de digitalizare. România ocupă ultimul loc în clasamentul DESI, la o distanță apreciabilă de următoarele țări clasate, dar și de media europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare