Hai la Teatru! Te așteaptă două evenimente impresionante

TEATRU. Universitatea de Arte din Târgu Mureș găzduiește în următoarea perioadă două evenimente: 23 octombrie, ora 19, Teatrul Studio – spectacolul ”Visul” produs de Reactor de Creație și experiment din Cluj-Napoca și 24-25 octombrie – proiectul ”Moștenirea” condus de Mihai Mălaimare.

“Visul”
Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu Mureș va găzdui un spectacol de teatru muzical produs de teatrul Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca.
Visul este un spectacol muzical bazat pe documentarea abuzurilor de putere în universitățile cu profil artistic din România. Spectacolul face parte din proiectul Zonă de siguranță, desfășurat anul acesta de Reactor, care cuprinde și alte activități, printre care lansarea unei serii de materiale video informative și o dezbatere despre temă, care pot fi urmărite pe canalul de YouTube Reactor Cluj.

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca și reunește cea mai mare echipă artistică a unei producții Reactor din cei aproape nouă ani de existență.
Visul spune povestea unei clase de actorie care se pregătește de spectacolul-examen „Visul unei nopți de vară”. Școala e plină de zvonuri, repetițiile de revelații și nopțile de neliniște. Limitele dintre teatru și viață, dintre școală și viață personală, dintre normal și anormal se contopesc și dispar.

Textul spectacolului este scris de Alexa Băcanu, regia e semnată de Dragoș Alexandru Mușoiu, scenografia de Mihai Păcurar, iar coregrafia e realizată de Sergiu Diță.

Din distribuție fac parte: Maialgesa Dat, Călin Deneș, Radu Dogaru, Christian Har, Ana Maria Marin, Duncan McKee, Victor Muntean, Emőke Pál, Ana Rednic, Oana Rotaru, Paula Seichei, Doru Taloș, Adonis Tanța.
Muzica spectacolului a fost creată de un număr de unsprezece muzicieni: Max Anchidin („Fugi sau te luptă” și „Normal”), Renata Burcă („Cum am ajuns aici” și Cocoșii negri”), Magor Bocsárdi („Cineva trebuie s-o facă”), Csaba Boros („Noaptea din vis”), Tibor Cári („Marele oraș” și „Suntem o familie”), Radu Dogaru („Serenadele” și „Culisele”), Ada Milea („Zvonurile”), Adrian Piciorea („Noaptea e momentul meu”), Corina Sucarov („Nu e personal”), Peter Visky („Copiii noștri/Iată-ne ajunși aici”), Compozitor anonim („Corpul meu nu e al meu”).
Pregătirea muzicală a actorilor a fost făcută de Adonis Tanța.
Sunet și lumini: Cătălin Filip
Sonorizare: Radu Boancă
Foto și video afiș: Vivien Miron-Vilidár

Spectacolul are o durată de 120 de minute și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.
Atenție! Acest spectacol conține scene care pot avea un puternic impact emoțional.
În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscop.

Intrarea este gratuită, pe baza unei rezervări la adresa: http://www.tickettailor.com/…/reactordecreaieiex…/778077

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.


”Moștenirea”

În zilele de 24 și 25 octombrie 2022, se va desfășura la Universitatea de Arte din Târgu Mureș un atelier de creație cu tema ”Statuia vivantă”, condus de Mihai Mălaimare, în cadrul Proiectului Moștenirea, sponsorizat de JTI. Workshop-ul la va avea ca finalitatea realizarea unui moment de grup de statuie vivantă, intitulat Shakespeare, De la comedie la dramă, realizat cu studenții universității.

Proiectul se desfășoară într-o primă etapă, ca un periplu personal prin șapte Facultăți de Teatru (Iași, Sibiu, Craiova, Constanța Timișoara, Târgu Mureș și Chișinău), unde se desfășoară un workshop de statuie vivantă care se finalizează cu un moment de grup, creat cu studenții participanți, moment care rămâne în patrimoniul facultății și care poate și trebuie să fie folosit în toate condițiile propice. A fost adăugat un workshop de machiaj condus de Mirela Vescan, admirabil specialist în domeniu, se va organiza o masă rotundă cu subiectul statuia vivantă românească și se va edita un volum, MOȘTENIREA, care va povesti istoria acestui periplu.

Programul evenimentului de la Târgu Mureș este:
24 octombrie,
– 10,00 – 14,00 – workshop Statuia vivantă /
– 15,00 – 18,00 – workshop machiajul pentru statuia vivantă (mirela Vescan)
– ora 19:00 – Lansare de carte – ”Caleașca aurită”, ”Statuia vivantă”, și ”Actorul, bufonul, clovnul” – Mihai Mălaimare – Foaierul Teatrului STUDIO
– ora 20:00 – ACTORUL – One man show Mihai Mălaimare – Teatrul STUDIO
25 octombrie,
– 10,00 – 14,00 – workshop Statuia vivantă
– 15,00 – 18,30 – realizare moment colectiv de statuie vivantă, repetiție cu costume
– 19:00 – Prezentarea momentului colectiv – Teatrul STUDIO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare