HANDBAL – 6 goluri înscrise de mureșence, dar România pierde și al doilea meci de la Campionatul European Under 17

0
58

CALIFICARE RATATĂ. România a pierdut orice șansă de a se califica în următoarea fază a Campionatului European Under 17, eveniment sportiv organizat la Zlatorog Arena din Celje (Slovenia), după ce a pierdut și cel de-al doilea meci în grupe, cu Slovacia.

 

Echipa noastră a fost întrecută cu 31-30 (cu golul victoriei slovacelor înscris în ultimele secunde), după ce la pauză conducea cu 17-16. Toate cele patru mureșence selecționate au jucat în meciul cu Slovacia: Carla Ariana Lăcătuș (coordonator de joc), Corina Elena Romina Lupei (extremă stânga), Bianca Andreea Țîrle (pivot) și Sarah Darie (pivot). Lupei a înscris 4 goluri, iar Darie 2 goluri. Principala marcatoare a României a fost Gogîrlă, declarată și MVP-ul meciului.

 

Pentru România au înscris: Gogîrlă (12 goluri), Borș (8 goluri), Lupei (4 goluri), Darie (2 goluri), Prescură (2 goluri) Necula (1 gol) și Stoica (1 gol) – meciul a fost arbitrat de Christian Hannes și David Hannes (Germania). Oana Borș, extrema dreaptă a CSȘ 2 Baia Mare, a înscris până acum 15 goluri la Campionatul European, fiind, împreună cu Gogîrlă (care a fost declarată și MVP-ul meciului cu Slovacia), cea mai bună marcatoare a naționalei României.

 

România face parte din grupa B şi va mai juca cu Ungaria (4 august, ora 18:00) – se califică în grupele principale primele două clasate, iar primele 9 formații cele mai bine clasate se califică la Campionatul Mondial 2020 Under 17 (va fi organizat în China). În celălalt meci al grupei, Ungaria (una dintre favoritele la titlu) a spulberat Austria, cu 33-23.

 

România nu mai are nicio șansă de calificare, fiind pe locul 4 în clasamentul grupei, cu 0 puncte după primele două meciuri – 24-26 (12-15) cu Austria și 30-31 (17-16) cu Slovacia. La precedenta ediția a Campionatului European Under 17 (în 2017), câștigată de Germania, România s-a clasat pe locul 7.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here