HANDBAL – 6 goluri înscrise de mureșence, dar România pierde și al doilea meci de la Campionatul European Under 17

CALIFICARE RATATĂ. România a pierdut orice șansă de a se califica în următoarea fază a Campionatului European Under 17, eveniment sportiv organizat la Zlatorog Arena din Celje (Slovenia), după ce a pierdut și cel de-al doilea meci în grupe, cu Slovacia.

 

Echipa noastră a fost întrecută cu 31-30 (cu golul victoriei slovacelor înscris în ultimele secunde), după ce la pauză conducea cu 17-16. Toate cele patru mureșence selecționate au jucat în meciul cu Slovacia: Carla Ariana Lăcătuș (coordonator de joc), Corina Elena Romina Lupei (extremă stânga), Bianca Andreea Țîrle (pivot) și Sarah Darie (pivot). Lupei a înscris 4 goluri, iar Darie 2 goluri. Principala marcatoare a României a fost Gogîrlă, declarată și MVP-ul meciului.

 

Pentru România au înscris: Gogîrlă (12 goluri), Borș (8 goluri), Lupei (4 goluri), Darie (2 goluri), Prescură (2 goluri) Necula (1 gol) și Stoica (1 gol) – meciul a fost arbitrat de Christian Hannes și David Hannes (Germania). Oana Borș, extrema dreaptă a CSȘ 2 Baia Mare, a înscris până acum 15 goluri la Campionatul European, fiind, împreună cu Gogîrlă (care a fost declarată și MVP-ul meciului cu Slovacia), cea mai bună marcatoare a naționalei României.

 

România face parte din grupa B şi va mai juca cu Ungaria (4 august, ora 18:00) – se califică în grupele principale primele două clasate, iar primele 9 formații cele mai bine clasate se califică la Campionatul Mondial 2020 Under 17 (va fi organizat în China). În celălalt meci al grupei, Ungaria (una dintre favoritele la titlu) a spulberat Austria, cu 33-23.

 

România nu mai are nicio șansă de calificare, fiind pe locul 4 în clasamentul grupei, cu 0 puncte după primele două meciuri – 24-26 (12-15) cu Austria și 30-31 (17-16) cu Slovacia. La precedenta ediția a Campionatului European Under 17 (în 2017), câștigată de Germania, România s-a clasat pe locul 7.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare