Andreea Târșoagă

HANDBAL – Andreea Târșoagă s-a transferat de la CSM Târgu Mureș la Gloria Bistrița și va debuta la 18 ani în Liga Națională

TRANSFER. CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a transferat-o de la CSM Târgu Mureş pe interul stânga Andreea Târşoagă (18 ani). Târșoagă este componentă a echipei naționale de tineret a României, cu care a participat la Campionatul Mondial U19 din Polonia, unde a fost declarată de două ori MVP.

 

De asemenea, mureșeanca a câștigat locul II la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor și a fost declarată cea mai bună jucătoare a României în Campionatul de junioare – 2017 și 2018 dar și cel mai bun inter stânga în Campionatul de junioare – 2015, 2016 și 2017.

 

Mă bucur enorm că am ocazia să debutez în Liga Florilor, cu CS Gloria Bistrița Năsăud. Este o echipă puternică, cu obiective înalte, fiind susținută de suporterii bistrițeni meci de meci. Aștept cu nerăbdare perioada competițională și revenirea mea în teren. Mă voi implica în pregătire 100% și în atingerea obiectivelor propuse.

Târșoagă este de 5 ori campioană națională și de 2 ori vicecampioană națională în Campionatul de junioare, titluri obținute alături de Olimpic, respectiv CSM Târgu Mureș.

 

Jucătoarea mureșeancă va avea concurență serioasă în echipa bistrițeană, pe postul de inter stânga clubul mai transferând-o în acest sezon competițional, de la Galytchanka Lviv (campioana Ucrainei), și pe Natalia Savchyn (24 de ani), golghetera naționalei Ucrainei. Savchyn este de 5 ori campioană în Ucraina, câștigând de 3 ori Cupa Ucrainei, de 4 ori Super Cupa Ucrainei și de două ori Baltic League. Este de două ori semifinalistă în Challenge Cup, iar în campionatul Ucrainei a marcat peste 350 de goluri (doar în sezonul trecut înscriind de 92 de ori în 26 de partide).

 

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a încheiat ediția precedentă a Ligii Naționale pe locul 6.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare