Horia Varga, un tânăr talent din Brașov, echivalează examenul de bacalaureat la vârsta de 12 ani

REALIZARE. Horia Varga, elev la Colegiul “Andrei Șaguna” din Brașov, a uimit lumea cu performanțele sale remarcabile în domeniul educației și științei la o vârstă fragedă de doar 12 ani. Tânărul Horia a reușit să echivaleze proba de competență lingvistică de la bacalaureat, obținând astfel o performanță excepțională în domeniul său de studiu. Cu un talent neobișnuit pentru limba engleză, acesta a depus eforturi constante și a fost încurajat de mama sa, care este profesor de specialitate.

Horia a început să studieze pentru examenul Cambridge încă din clasa I și, de-a lungul anilor, a obținut diferite certificări care au echivalat cu succes probele de competență necesare pentru admiterea la liceu și chiar pentru bacalaureat. Acest lucru demonstrează angajamentul său și capacitatea de învățare remarcabilă.

Cu toate acestea, echivalarea examenului de bacalaureat la doar 12 ani nu este singura realizare a lui Horia Varga. El face parte din echipa de elevi din Brașov care a obținut trei premii întâi la un concurs internațional organizat de NASA. Tema concursului a fost proiectarea unor mici planete artificiale pentru locuirea oamenilor, o provocare impresionantă la care echipa românească a răspuns cu succes.

Aceste premii obținute de tânărul Horia Varga și colegii săi reprezintă cel mai bun rezultat al României în competițiile organizate de NASA. Proiectul i-a ajutat pe elevi să-și dezvolte abilitățile în domenii precum fizica, matematica și creativitatea, și i-a învățat să lucreze eficient în echipă, o abilitate esențială pentru carierele lor viitoare.

Realizările lui Horia Varga și ale echipei sale subliniază importanța promovării educației de calitate și a sprijinului pentru tinerii talentați din România, care pot ajunge la excelență în domeniile lor de interes, indiferent de vârstă. Felicitări lui Horia și echipei sale pentru aceste realizări impresionante și le dorim mult succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare