ILEGAL – Trei persoane, reținute de polițiștii mureșeni pentru acces neautorizat cu detectoare de metale într-un sit arheologic roman din Sighişoara

0
411

FAPT. Duminică, 14 martie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au reținut în Sighișoara doi bărbaţi şi o femeie (cu vârste cuprinse între 37 şi 64 de ani, din judeţele Braşov şi Mureş), pentru acces neautorizat cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniul arheologic, efectuarea unor detecţii sau săpături neautorizate în siturile arheologice şi furt calificat.

 

Anterior reținerii, cele trei persoane au fost depistate, sâmbătă, 13 martie, într-un sit arheologic roman din Sighişoara, având asupra lor un detector de metale. În urma percheziţiilor domiciliare la  cele 3 persoane, au fost descoperite diferite obiecte care este posibil să provină din săvârşirea infracţiunilor. Cei trei sunt cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ