IMM-urile și provocările motivaționale în contextul economic actual

SALARII.. IMM-urile din România se confruntă în această perioadă cu provocări semnificative, iar sprijinul pentru motivarea forței de muncă și păstrarea talentelor devine esențial. Într-un context economic dificil și cu piețe tot mai competitive, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) trebuie să găsească soluții eficiente pentru a-și menține angajații motivați și dedicați.

„Tocmai aceste categorii de venituri asimilate salariilor sunt cele care fac diferența pentru retenția angajaților. Dacă luăm spre exemplu tichetele de masă. Guvernul a mărit valoarea nominală a acestora la începutul anului, la 40 de lei/zi/angajat. Dacă firmele vor decide ca în cei 300 de lei (de la 3.700 lei la plafonul de 4.000 lei) să acorde tichete de masă, ar mai putea acorda doar maxim 14 lei/zi. Suma este insuficientă pentru o masă de prânz”, se precizează într-un comunicat al CNIPMMR.

Valoarea crescută a tichetelor de masă la începutul anului, de la 20 de lei la 40 de lei pe zi, a reprezentat o inițiativă menită să sprijine angajații și să le ofere un beneficiu semnificativ. Cu toate acestea, plafonul de 4.000 de lei brut pe angajat pentru aplicarea deducerii de 300 de lei la calculul contribuțiilor devine o problemă. Întreprinderile sunt nevoite să reconsidere beneficiile acordate pentru a nu depăși acest plafon, iar tichetele de masă și alte avantaje, precum voucherele de vacanță, sunt primele afectate.

Decizia de a renunța la acordarea tichetelor de masă și a altor beneficii poate avea un impact major asupra angajaților, în special asupra celor mai vulnerabili. Aceste beneficii non-salariale sunt esențiale pentru bunăstarea angajaților și pentru crearea unui mediu de muncă atractiv și motivant. Lipsa lor poate duce la scăderea moralului și, în final, la pierderea angajaților valoroși.

IMM-urile trebuie să găsească modalități inovative și sustenabile de a motiva și păstra angajații. Acest lucru poate include programe de dezvoltare profesională, recunoașterea meritelor și eforturilor, precum și crearea unui mediu de lucru pozitiv și inclusiv. De asemenea, dialogul constant cu angajații pentru a înțelege nevoile și așteptările acestora poate contribui semnificativ la menținerea unui nivel ridicat de satisfacție și loialitate.

În concluzie, sprijinul pentru IMM-uri în această perioadă este crucial pentru a le ajuta să facă față provocărilor economice și să-și păstreze angajații cei mai buni. Beneficiile non-salariale, cum sunt tichetele de masă și voucherele de vacanță, joacă un rol vital în motivarea forței de muncă. Întreprinderile trebuie să găsească echilibrul între respectarea constrângerilor fiscale și menținerea unui pachet atractiv de beneficii pentru angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare