ÎMPĂRȚIREA – Care sunt cele două companii aeriene care vor primi 1,15 milioane de euro din bugetul județului Mureș pentru a opera noi destinații de pe Aeroportul Transilvania

0
357

AEROPORTUL TRANSILVANIA. Două companii aeriene vor primi un ajutor de stat în cuatum total de 1,15 milioane de euro, bani care vor fi achitați din bugetul județului Mureș, pentru a opera noi destinații de pe Aeroportul Transilvania, aflat în subordinea administrației județene. Cele două companii sunt HiSky Europe (Republica Moldova) și WizzAir (Ungaria).

 

În urma selecției operatorilor aerieni care deschid noi zboruri regulate de pe aeroportul mureșean, pe locul 1 s-a situat firma Hisky Europe SRL (cu 100 de puncte!), care administrează în România operatorul aerian din Republica Moldova, aceasta urmând să primească un ajutor de stat de 600.000 euro, iar pe locul 2 s-a clasat Wizz Air Hungary LTD (cu 60,28 puncte), operatorul low-cost urmând să primească un ajutor de stat din bugetul județului Mureș de 550.000 euro.

 

Practic, s-au acordat 40 de puncte pentru numărul de destinații propuse să fie operate, 30 de puncte pentru frecvența zborurilor pe săptămână și 30 de puncte pentru numărul de locuri alocate pasagerilor pentru o perioadă de 12 luni.

 

Deocamdată, HiSky a anunțat operarea de la Târgu Mureș, începând din 18-20 decembrie 2021, a trei curse de linie (regulate), spre destinațiile Paris, Londra și Milano. Toate cele trei destinații vor avea un regim de operare cu o frecvență de două zboruri dus/întors pe săptămână.

 

Și operatorul low-cost Wizz Air și-a mărit frecvența de operare a unor curse cu plecare de pe Aeroportul Internațional „Transilvania” Târgu Mureș. Astfel, spre Budapesta se zboară de 5 ori/săptămână (luni, miercuri, joi, vineri și duminică), spre Roma se zboară de 3 ori pe săptămână (marți, joi și sâmbătă), iar din 15 decembrie se mărește frecvența și spre Memmingen (Germania), destinație care va fi operată de 3 ori pe săptămână.

 

Vă reamintim că în 7 iulie 2021, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor, în valoare de 1,15 milioane de euro, bani care pot fi plătiți din pușculița județului Mureș pentru a sprijini companiile aeriene afectate de pandemia de COVID-19 să reia sau să înceapă zboruri regulate de la şi înspre Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ