Importurile de carne de miel: o tendință controversată în preajma Paștelui

PREGĂTIRE DE PAȘTE. Pe măsură ce se apropie Sărbătorile Pascale, mulți români se orientează spre piața cărnii de miel, fie pentru a se informa despre prețuri, fie pentru a face achiziții.

Carnea de miel, ca de fiecare dată în această perioadă, este destul de scumpă, ceea ce nu este o surpriză pentru consumatorii obișnuiți. Cu toate acestea, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a adus la lumină o situație interesantă care a stârnit controverse pe piața locală.

Într-un magazin din România, reprezentanții Asociației au descoperit organe de miel din Australia, care erau comercializate la aproape 28 de lei per kilogram. Această descoperire a provocat un val de reacții pe pagina de Facebook a asociației, mulți dintre internauți exprimându-și nemulțumirea față de această practică.

Comentariile au variat de la critici la adresa importurilor de calitate inferioară la lamentări cu privire la exportul de produse de calitate din România și importul de produse mai slabe.

În contextul acestor dezbateri, prețurile cărnii de miel în apropierea Paștelui sunt o altă sursă de îngrijorare pentru consumatori. Fermierii care se ocupă de creșterea ovinelor avertizează că scumpirea hranei pentru animale și deficitul de forță de muncă vor avea un impact asupra prețurilor.

Estimările preliminare indică faptul că prețurile acestui an ar putea ajunge între 25 și 30 de lei per kilogram, în comparație cu 15-20 de lei per kilogram anul trecut. Aceste cifre ridică îngrijorări cu privire la accesibilitatea cărnii de miel pentru mulți români în această perioadă festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare