ÎMPOTRIVA UITĂRII – În Târgu Mureș, comemorarea eroilor martiri, la 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1989

0
179

COMEMORARE. Marţi, 21 decembrie 2021, de la ora 12.00, la Troiţa Eroilor Martiri din Târgu Mureș, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Primăria municipiului şi Garnizoana Târgu Mureş organizează acţiunea de comemorare prilejuită de împlinirea a 32 de ani de la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

 

Troița Eroilor Martiri este situată în Piaţa Victoriei și a fost montată în 29 noiembrie 2010, înlocuind vechea troiţă, ridicată în 1990, care îi omagia pe cei 6 eroi martiri care au murit în seara de 21 decembrie 1989 în fața magazinului Romarta din Târgu Mureș: Ilie Muntean (38 de ani, din comuna Hodac, muncitor la TCM Târgu Mureș), Tamás Ernő (38 de ani, mecanic la IRA Târgu Mureș), Adrian Hidoș (21 de ani), Hegyi Lajos (26 de ani, profesor de matematică), Pajka Károly (33 de ani, din comuna Valea Izvoarelor) și Bodoni Sándor (33 de ani, muncitor la Prodcomplex Târgu Mureș).

 

La manifestare comemorativă sunt invitaţi toți cei interesați – cetăţeni, asociaţiilor de revoluţionari etc.

 

* Foto: @Instituția Prefectului Mureș

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ