În aşteptarea sezonului florilor: florarii se pregătesc pentru lunile cele mai profitabile

PRIMĂVARĂ. Chiar dacă suntem în mijlocul iernii, serelor le simți mirosul primăverii, deoarece florarii se pregătesc intens pentru lunile februarie și martie, cele mai profitabile din an. Această perioadă se declanșează odată cu Ziua Îndrăgostiților, dar, în acest an, prețurile florilor vor fi mai ridicate, reflectând costurile mai mari determinate de încălzirea continuă a serelor.

Serele sunt o explozie de culori și arome, cu zambile, lalele, panseluțe, garofițe sau primule, care vor încânta privirile și simțurile. Florile, în special primulele, sunt foarte căutate și apreciate în prag de primăvară. Un ghiveci de primul colorat costă în jur de 10 lei, iar aceste flori călătoresc în cantități impresionante în toată țara, cu peste 20.000 de flori livrate în rețeaua de magazine doar în această primăvară.

Producătorii de flori, precum Vasile Hortopan, se pregătesc intens pentru sezonul aglomerat, furnizând în jur de 20.000 de flori doar în sezonul de primăvară și peste 100.000 pe tot parcursul anului. Deși a făcut trecerea de la proiecte pe fonduri europene la îngrijirea florilor, Vasile consideră că pasiunea sa aduce bucurie clienților, în special în perioadele intense precum Valentine’s Day și 1 și 8 martie.

În ciuda nopților geroase, instalațiile de încălzire funcționează la capacitate maximă pentru a menține temperaturile optime în sere. Cu toate acestea, acest efort adițional se reflectă în prețuri mai mari, cu o creștere de 10-15% față de primăvara precedentă. În ciuda majorării costurilor, trandafirul rămâne un cadou sigur pentru Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete.

Marian, un florar dedicat, remarcă că indiferent de tendințe, un buchet de trandafiri sau un minunat aranjament din lalele nu vor dezamăgi niciodată, iar comenzile abundă pentru perioada ce urmează. În plus, florile tăiate vor fi mai scumpe în acest an, majoritatea provenind din import, iar prețul pentru un fir de trandafir va începe de la 12 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare