În circa o săptămână vor fi emise facturile pentru lunile iulie și august de către Hidroelectrica

RETROACTIV. Hidroelectrica, compania de stat care nu le-a mai trimis multor clienți facturi de aproape jumătate de an, spune că în circa o săptămână la va emite pe cele aferente lunilor iulie și august 2022, atât pentru clienții casnici, cât și pentru firme, a confirmat furnizorul de electricitate pentru Economedia.

Hidroelectrica precizează, la solicitarea Economedia, că a reluat încă din luna decembrie 2022 procesul de facturare și continuă să emită aceste documente pentru clienții casnici si non-casnici.

Mulți dintre clienții săi așteaptă facturile pentru consumul din partea a doua a anului trecut încă de la începutul lunii februarie, așa cum a spus directorul Hidroelectrica la începutul lui ianuarie.

Clienții pot cere și plata în rate dacă facturile sunt prea mari. Cererea trebuie trimisă la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central.

Plata va fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale.

Potrivit unor surse, niciun client casnic nu a cerut până acum eșaloanarea facturilor, iar din partea clienților non-casnici au fost primite 3-4 cereri pentru plata în rate a facturilor.

Nu doar Hidroelectrica a avut probleme cu emiterea facturilor din cauza schimbărilor legislative. În această lună, alți doi furnziori și-au anunțat clienții că de vină sunt modificările de legi din decembrie. Enel le-a transmis clienților săi că facturile vor veni cu întârziere în această lună pentru că necesită actualizarea sistemelor informatice. Apoi, câteva zile mai târziu a venit din partea Electrica Furnizare.

Și anul trecut au fost probleme cu emiterea facturilor, Electrica Furnizare susţinând atunci că, în urma schimbărilor legislative din domeniu, a blocat în mod repetat procesul de facturare, ceea ce a dus la întârzieri în emiterea facturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare