In Memoriam: Profesorul Doctor Tiberiu Bățagă – Un Titan al Ortopediei Române și Internaționale

CONDOLEANȚE. Astăzi, într-o zi înnorată de tristețe, comunitatea medicală și cei apropiați ei, își iau rămas bun de la Profesorul Doctor Tiberiu Bățagă, unul dintre cei mai străluciți ortopezi ai României, care ne-a părăsit prea devreme, la vârsta de 63 de ani.
Într-o carieră dedicată medicinii, profesorul Bățagă a reușit să îmbine profesionalismul său excepțional cu o pasiune inegalabilă pentru ortopedie și traumatologie.

Profesorul Doctor Tiberiu Bățagă a lăsat amprenta sa în lumea medicală prin realizările sale remarcabile. Cu o carieră ce a rămas un etalon pentru mulți, a fost unul dintre pionierii în dezvoltarea și promovarea chirurgiei minim-invazive și a tehnologiei robotice în ortopedie. În urma muncii sale dedicate, a adus beneficii inestimabile pacienților, reducând durata de recuperare și îmbunătățind calitatea vieții acestora.

Un alt moment semnificativ în cariera profesorului Bățagă a fost când a devenit primul ortoped din România acceptat ca membru al Comitetului pentru Artroplastia de Genunchi al ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, desfășurat în Boston, Statele Unite ale Americii. Acest moment nu doar că a adăugat prestigiu numelui său, dar a adus și o mândrie colectivă întregii comunități medicale din România.

A fost un mentor și inspirație pentru mulți tineri medici, împărtășindu-și cunoștințele și experiența cu generatiile următoare. În calitate de șef al Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, și-a dedicat timpul pentru a forma viitorii specialiști, ghidându-i cu înțelepciune și pasiune.

Nu doar în țară, ci și în mediul internațional, profesorul Tiberiu Bățagă a strălucit ca o stea în domeniul ortopediei și traumatologiei. A fost un membru apreciat al Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, dar și al unor prestigioase societăți internaționale. A luptat pentru dezvoltarea domeniului, promovând inovația și tehnologiile avansate pentru a oferi cele mai bune opțiuni de tratament pacienților săi.

Profesorul Tiberiu Bățagă nu a fost doar un medic excepțional, ci și un om cu un caracter puternic și un suflet bun. A fost mereu dedicat să ofere suport comunității, iar acest lucru a fost recunoscut în 2010, când a primit onoarea unei statui din partea postului de radio Europa FM, ca un semn de prețuire pentru contribuția sa la binele comunității.

În luna noiembrie a anului 2022, profesorul Bățagă a acordat un interviu revistei Medica Academica, în care a subliniat necesitatea înființării unei Bănci de Organe și Țesuturi pentru toate specialitățile medicale. A fost un gânditor vizionar și un susținător al dezvoltării tehnologice și al inovației în medicină.

Astăzi, comunitatea medicală și cei care l-au cunoscut îi aduc un ultim omagiu celui care a fost un adevărat titan al ortopediei române și internaționale.

Profesorul Doctor Tiberiu Bățagă ne lasă moștenire o carieră remarcabilă și o amprentă durabilă în domeniul medical. Rămâne în amintirile noastre ca un om al științei, al inovației și al compasiunii.

Condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut și i-au fost aproape!

Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare