În Vâlcea, pictorul Adrian Luţă vizează al treilea record mondial prin pictarea unui baraj de 200 de metri

RECORD. În comuna din Vâlcea, pictorul Adrian Luţă transformă visurile în realitate şi aspiră să obţină un nou record mondial. Cunoscut deja pentru două intrări în Cartea Recordurilor cu opere impresionante, artistul se pregăteşte acum să picteze un baraj, aducând faimă judeţului său natal în întreaga lume.

Adrian Luţă, doctor în arte şi autor al unor picturi stradale remarcabile, foloseşte pereţii înalţi de beton, aproape doi metri, ca şevalet pentru creaţiile sale. Digul lung de 200 de metri a devenit rapid o atracţie turistică apreciată de trecătorii din Valea Lotrului şi localnici. În aceste picturi, zidurile masive redau povestea meşteşugurilor, obiceiurilor şi arhitecturii locale.

“Am reprezentat o horă din comuna Mălaia, cu portul lor popular. Vestimentaţia specifică şi adaptată zonei din Mălaia este evidentă în lucrare”, explică Adrian Luţă.

Următorul proiect ambiţios al artistului este să picteze barajul Brădişor, o construcţie de 62 de metri înălţime şi 200 de metri lungime, situată în apropiere. Dacă va finaliza acest proiect, va deveni primul baraj pictat din lume, iar el speră să îşi înscrie din nou numele în Cartea Recordurilor. Tema exactă a lucrării încă nu este definită.

“Voi folosi hamul şi schela. Voi lucra singur şi voi aplica documentaţia pentru înregistrarea recordului”, adaugă Adrian Luţă.

Artistul are deja în palmares două recorduri pentru cele mai mari icoane pe sticlă din lume şi o pictură formată din 58 de panouri de plexiglas, o operă de artă expusă în Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare