INAUGURARE – O nouă fabrică de mobilă, la Sângeorgiu de Mureș, după o investiție de peste 3 milioane de euro

FABRICĂ DE MOBILĂ. Vineri, 2 octombrie 2020, la Sângeorgiu de Mureș, are loc inaugurarea oficială a unei noi fabrici Fomco Wood, producător de mobilier din anul 2004, cu mai multe puncte de lucru în județ, parte a Fomco Group (controlat de familia Nyulas Bernát și Judit), care activează în domeniile automotive, energie regenerabilă, fabricarea de mobilier și dezvoltare imobiliară.

 

Noua fabrică, amplasată pe strada Gării nr. 59, a fost construită și dotată în urma unui proiect în valoare de peste 3 milioane de euro și va produce mobilă la comandă (din PAL melaminat și lemn masiv), uși și ferestre din lemn stratificat. Investiția a constat în construirea unei noi hale de producție și echiparea ei cu utilaje cu comandă numerică de ultimă generație, precum și dotarea cu softuri performante de proiectare în 3D.

 

Noua fabrică utilizează energia verde, produsă prin panourile fotovoltaice, unul dintre obiective fiind producerea din surse regenerabile a energiei pe care o consumă (de asemenea, rumegușul rezultat din procesul de producție este brichetat și refolosit la încălzirea termică a fabricii în sezonul rece).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare