Încă 700 de lei pentru pensiile românilor. Cine sunt cei care se vor bucura de bani

PENSII. Românii au primit o veste bună în ceea ce privește pensiile, în special cei care au lucrat ani în șir și acum se apropie de momentul pensionării. Potrivit declarațiilor oficiale făcute de Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, la Antena 3 CNN, pensiile vor fi majorate cu 700 de lei pentru unii dintre beneficiari.

Actualul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, a confirmat această majorare, subliniind că pensia minimă va crește semnificativ. Mai exact, românii care au avut salariul minim pe economie și au muncit timp de 35 de ani vor primi o creștere a pensiei de peste 80%, ajungând de la 1.281 de lei la 1.900 de lei.

Marius Budăi a explicat că această creștere va fi implementată prin intermediul unui proces complex de departajare între diferitele categorii de pensionari. El a subliniat că este important să se facă distincția între cei care au cotizat doar 15 ani și cei care au cotizat pentru un stagiu complet de 35 de ani în câmpul muncii.

“Trebuia cumva să-i departajăm pe cei care au lucrat doar 15 ani și pe cei care au lucrat și au stat totuși în câmpul muncii 35 de ani”, a explicat Budăi. Astfel, această majorare se va aplica în principal celor care au un stagiu complet de cotizare de 35 de ani sau chiar mai mult.

Pentru a realiza această diferențiere, Budăi a menționat că s-a luat în considerare un sistem de punctaj bazat pe ani de cotizare. Prin acest sistem, se acordă un anumit număr de puncte pentru fiecare an lucrat, iar în funcție de suma totală de puncte acumulate, se va stabili cuantumul majorării pensiei.

Această majorare a pensiilor vine ca o reparație pentru cei care au muncit ani în șir și reprezintă și o încurajare pentru cei aflați în activitate să continue să muncească. Astfel, este văzută ca o măsură menită să stimuleze participarea pe termen lung a lucrătorilor în câmpul muncii.

În concluzie, această creștere semnificativă a pensiilor aduce beneficii importante pentru un segment semnificativ al populației, iar implementarea ei va fi un pas crucial pentru asigurarea unui trai decent pentru pensionarii care au contribuit activ la sistemul de pensii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare