ÎNCĂ O ÎNCERCARE – Proiect de reabilitare a clădirii Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, printr-o investiție de 8 milioane de lei

PROIECT DE REABILITARE. Administrația locală din Reghin vizează reabilitarea clădirii Liceului Tehnologic „Petru Maior”, instituție de învățământ înființată în urmă cu 101 ani și care se află de 38 de ani în actuala locație, de pe strada Gării nr. 20, printr-un proiect de peste 8 milioane de lei (8.077.645,17 lei, sumă care include TVA), depus (la ADR Centru) spre finanțare din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operațional Regional – POR). Vă reamintim că proiectul a mai fost depus spre finanțare și în vara anului 2018, însă atunci a fost acceptat pe lista de rezerve.

 

Finanțarea reabilitării (modernizării și dotărilor) liceului ar urma să fie susținută de fonduri europene nerambursabile în cuantum de peste 5,8 milioane de lei (5.865.363 de lei), restul de peste 2,2 milioane de lei (2.212.281,47 lei) urmând să fie achitat din bugetul local al municipiului Reghin (sumă totală formată din cheltuielile neeligibile și cofinanțarea de 2%).

 

Conform proiectului, a cărui durată de realizare efectivă este de 10 luni, se vizează înlocuirea totală a tâmplăriilor, refacerea finisajelor interioare, izolarea termică și refacerea tencuielii exterioare, înlocuirea completă a instalațiilor, refacerea trotuarelor și dotarea clădirii cu mobilier nou. La Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin învață peste 1.400 de elevi.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare