Începe licitația pentru Centrul de Arși de la Târgu Mureș

LICITAȚIE. Cu o întârziere de trei luni a fost demarată procedura de licitație a noii clădiri care cuprinde și Centrul de Arși la Târgu Mureș, după ce aceasta ar fi trebuit să aibă loc în luna decembrie.Cert este că acum anunțul de licitație internațională a fost publicat în urma acordului conducerii Băncii Mondiale.

Termenul de execuție este de 19 luni de la debutul lucrărilor.

Procedura de licitație și de alocare a lucrărilor unui constructor este gestionată de Unitatea de implementare a Băncii Mondiale din Ministerul Sănătății care finanțează acest proiect.

Parlamentarul mureșean, Florin Buicu, evită să facă vreo estimare privind data la care va deveni funcțional acest spital despre care se discută de peste 7 ani:

Anunțul a fost dar și, practic, procedura de licitație de execuție a început deja, anunțul a fost publicat în presa internațională, presa românească… Va fi o licitație internațională. Îmi doresc cât mai repede să avem un constructor care să înceapă lucrările. În anunțul publicat de Banca Mondială termenul de execuție este de 19 luni de la data începerii contractului, respectiv a Ordinului de începere a lucrărilor. Nu vreau să induc pe nimeni în eroare. Există un timp aferent procedurilor de achiziție publică dare, nu știu, va dura o lună, două, trei…

Clădirea Centrului de arși de la Târgu Mureș va avea regim de înălțime Subsol+Parter+4Etaje+Etaj tehnic și va include centrul de mari arși cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică ATI cu 44 de paturi, spații conexe, pentru sterilizare, transfuzii sanguine, morgă, precum și un Heliport.

Investiția mai prevede și realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor.

Finanțarea Centrului de arși de la Târgu Mureș și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea investiției fiind de circa 300 de milioane de lei.

 

 

sursa radiomures.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare