Începe monitorizarea de primăvară a speciilor protejate de lege

MEDIU. Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a demarat o acțiune de monitorizare a speciilor de animale strict protejate de lege.

Colectarea datelor se desfășoară pe fonduri cinegetice, conform declarațiilor directorului agenției, Ciprian Băncilă. Aceasta implică evaluarea efectivelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică, cu centralizarea datelor la nivelul județului. În acest sens, APM Brașov a organizat întâlniri cu reprezentanții fondurilor cinegetice din județ, stabilind un plan de acțiune pentru colectarea datelor în teren în anul 2024.

Începând cu 17 aprilie, gestionarii fondurilor cinegetice, alături de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, adună datele privind prezența animalelor în teren. În aceste echipe, pot participa și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de cercetare și învățământ din domeniul cinegetic sau biodiversității, cu notificarea prealabilă a organizatorilor. În zonele unde fondurile cinegetice coincid cu ariile naturale protejate, administratorii acestora pot participa și ei la colectarea datelor din teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare