Începe programul Casa Verde 2024: beneficiarii pot alege instalatorul pentru panourile fotovoltaice

ENERGIE VERDE. Programul Casa Verde Fotovoltaice, care a fost blocat timp de aproape patru luni, și-a reluat activitatea începând din 23 ianuarie, ora 10:00, permițând beneficiarilor să își aleagă instalatorul pentru montarea panourilor fotovoltaice. Această veste vine ca un pas înainte pentru cei care așteaptă să beneficieze de sprijinul statului pentru instalarea sistemelor de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice.

Beneficiarii care nu și-au ales instalatorul înainte de suspendarea programului au acum la dispoziție 90 de zile pentru a face această alegere, în cadrul aplicației disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) la adresa www.afm.ro.

“Aplicația Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00,” a transmis Administrația Fondului pentru Mediu într-un comunicat de presă.

În acest termen, beneficiarii vor avea acces la lista completă a instalatorilor validați de AFM. Instalatorii selectați vor avea responsabilitatea de a analiza documentele încărcate de solicitant și de a aproba solicitanții eligibili, conform Ghidului de finanțare al programului.

Programul Casa Verde 2024 menține plafonul de sprijin la suma de 20.000 de lei, iar contribuția proprie a beneficiarului va fi de 2.000 de lei. În total, se estimează că aproximativ 250.000 de beneficiari trebuie să își aleagă instalatorul, dintre care aproape 90.000 de persoane au aplicat pentru programul “Casa Verde Fotovoltaice”.

Reamintim că programul a fost blocat în septembrie 2023, în urma unei contestații depuse de o firmă nevalidată ca instalator. După rezolvarea acestei probleme, programul se reia, oferind posibilitatea beneficiarilor să acceseze sprijinul statului pentru instalarea panourilor fotovoltaice și producerea de energie electrică. Cu toate acestea, procesul de instalare efectivă a panourilor fotovoltaice va mai dura până când vor fi vizibile rezultatele pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare