Începutul lucrărilor la ultima porțiune a autostrăzii Lugoj-Deva

AUTOSTRADĂ. În sfârșit, după ani de întârzieri și amânări, lucrările pe singura bucată lipsă din Autostrada Lugoj-Deva au început. Acest tronson de aproximativ zece kilometri, finanțat în mare parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), trebuie finalizat în următorii doi ani pentru a nu risca pierderea fondurilor.

După numeroase amânări și întreruperi, primele utilaje au ajuns în această primăvară pe șantierul dintre localitățile Margina și Holdea. Această porțiune de drum a fost supranumită “Autostrada urșilor” datorită tunelurilor prevăzute pentru a asigura culoare de trecere pentru animalele sălbatice. Deocamdată, constructorul a primit autorizație doar pentru porțiunea de drum până la tuneluri.

Această bucată de autostradă este crucială pentru a asigura o circulație neîntreruptă pe traseul autostrăzii de la Boița până la granița cu Ungaria. După finalizarea lucrărilor, șoferii vor beneficia de o conexiune continuă, care va reduce semnificativ timpul de călătorie și va spori siguranța rutieră.

Tronsonul de zece kilometri include tuneluri special construite pentru a permite fauna sălbatică să traverseze autostrada în siguranță. Aceasta este o măsură importantă pentru protecția mediului și conservarea habitatului natural al animalelor din zonă.

Cu lucrările reluate, autoritățile și constructorul trebuie să se asigure că proiectul avansează conform planului pentru a finaliza tronsonul în termenul stabilit. Succesul acestui proiect este esențial nu doar pentru a evita pierderea fondurilor din PNRR, dar și pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră națională și a stimula dezvoltarea economică regională.

Începerea lucrărilor pe singura bucată lipsă din Autostrada Lugoj-Deva marchează un pas important către finalizarea unei rețele de transport esențiale pentru România. Cu suportul financiar din PNRR și eforturi coordonate, speranța este ca în următorii doi ani, acest tronson să fie finalizat, oferind astfel o conexiune continuă și modernă între estul și vestul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare