Încetarea valabilității domiciliului sau reședinței înregistrate la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ. Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș aduce la cunoștința persoanelor interesate informații cu privire la situațiile în care, din oficiu sau la solicitarea scrisă a proprietarului unui imobil, poate înceta valabilitatea domiciului/reședinței unei persoane care nu mai locuiește efectiv la o adresă, în conformitate cu prevederile art. 62 din Hotărârea Guvernului nr. 295/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 97/2005.

În situația în care proprietarul unui imobil sesizează în scris, personalul Serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor (S.P.C.L.E.P.) cu privire la faptul că o persoană fizică, ce are înscris în actul de identitate domiciliul sau reședința la adresa imobilului proprietatea sa, nu mai locuiește la această adresă, se solicită efectuarea de verificări în teren de către structura teritorială a Poliției Române.

În situația sesizării din oficiu cu privire la faptul că o persoană fizică nu mai locuiește la adresa cu care figurează înregistrată în Registrul național de evidență a persoanelor (R.N.E.P), lucrătorii de evidență solicită lucrătorilor de poliție efectuarea de verificări în teren în condițiile mai sus menționate.

Dacă în urma verificărilor se constată faptul că persoana în cauză nu mai locuiește la adresa declarată ca domiciliu/reședință, lucrătorul de la S.P.C.L.E.P. face demersuri pentru încetarea valabilității mențiunii privind domiciliul/reședința și anulează actul de identitate al persoanei în R.N.E.P.

Atunci când persoana aflată în una dintre situațiile de mai sus nu poate fi identificată pentru anularea actului de identitate, se efectuează în R.N.E.P. mențiunea privind necesitatea reținerii documentului la momentul legitimării, în vederea transmiterii la instituția emitentă.

De asemenea, în situația în care actualul proprietar al unui imobil sesizează, în scris, faptul că fostul proprietar are înscris în actul de identitate domiciliul sau reședința la adresa imobilului proprietatea sa, lucrătorul de la S.P.C.L.E.P. procedează la încetarea valabilității mențiunii privind domiciliul în R.N.E.P., în baza documentului cu care se face dovada proprietății.

DIRECTOR GENERAL,

CODRUȚA SAVA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare