Încheiere cu succes a stagiului intensiv de pregătire pentru noii polițiști din Mureș

ABSOLVIRE. 60 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, au încheiat cu succes un stagiu intensiv de pregătire, concentrat pe aspecte teoretice, practice, adaptare și integrare în muncă.
Începând cu luna decembrie, noii polițiști au participat la un program de pregătire coordonat de Serviciul de Pregătire Profesională. Pe parcursul perioadei de tutelă profesională, agenții de poliție au aprofundat cunoștințele și au dezvoltat abilitățile necesare pentru a acționa eficient în situații simulate, având ca suport scenarii elaborate de ofițerii instructori.

Pregătirea acestor tineri polițiști a cuprins domenii precum conducerea defensivă auto, instrucție pentru manevrarea armamentului din dotare, pregătire fizică, autoapărare, tactică polițienească și noțiuni de specialitate. Scopul a fost ca, la finalul celor 6 luni de tutelă, aceștia să fie pregătiți să servească cu succes comunitatea în care vor activa.
Un element esențial al programului a fost componenta teoretică, concentrată asupra modului de intervenție al polițiștilor. Această etapă a fost concepută pentru a le dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare pentru a răspunde eficient la cerințele complexe ale activității de poliție.
Practic, programul a inclus instruire în pregătirea fizică, metode și tehnici de intervenție specifice, precum și utilizarea mijloacelor specifice din dotare. Scopul a fost să crească nivelul de siguranță în comunitate și să asigure o intervenție rapidă și eficientă.

De asemenea, pregătirea a inclus o componentă de adaptare și integrare în specificul muncii de poliție. Prin participarea la activități alături de polițiștii din structurile în care sunt repartizați, aceștia au început să-și dezvolte abilitățile profesionale și să se integreze în comunitate. Instructorii de la Serviciul Pregătire Profesională Mureș, împreună cu polițiștii din structurile județene, au fost implicați în mod activ pe durata stagiului de pregătire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare