Indotek Group revitalizează Plaza M cu branduri emblematice, printr-o investiție de 16 milioane de euro

RENOVARE. Indotek Group, conglomeratul pan-european de investiții imobiliare cu sediul la Budapesta, a anunțat astăzi relansarea Plaza M, centrul său comercial de 55.000 de metri pătrați din Târgu Mureș, România, în urma unui amplu proces de renovare și rebranding. Anunțul marchează finalizarea unei investiții de 16 milioane de euro din partea Indotek, care a creat o destinație de prim rang pentru brandurile internaționale de retail, adaptată nevoilor și mijloacelor clienților locali. În cadrul conferinței de presă organizată cu această ocazie, Indotek a evidențiat o serie de deschideri de magazine emblematice ale marilor branduri internaționale, pe parcursul lunii aprilie, printre acestea numărâdu-se brandurile Grupului CCC precum HalfPrice și CCC. De asemenea,  magazinele Tedi și New Yorker s-au deschis în aprilie, iar altele sunt în curs de pregătire pentru a fi inaugurate.

Plaza M, cunoscut anterior sub numele de Promenada Mall, a primit o nouă înfățișare, prin lucrări de renovare și extinderi semnificative, ca parte a programului de modernizare a spațiilor comerciale ale Indotek Group, care vizează revitalizarea proprietăților cheie din portofoliul său. Proiectul, în valoare de 16 milioane EUR și desfășurat în două etape, a inclus o extindere cu 10% a suprafeței, modernizarea interioarelor și renovarea completă a zonelor comunitare, oferind vizitatorilor o experiență de cumpărături de calitate. De asemenea, Indotek a făcut îmbunătățiri majore pentru a spori oferta pentru chiriașii existenți: unitățile Auchan și Leroy Merlin au fost complet reamenajate, în timp ce o zonă de grădină complet renovată a fost adăugată. În plus, efortul de rebranding a adus cu sine un nou nume, un brand proaspăt și o atenție sporită acordată satisfacerii nevoilor comunității locale.

Referindu-se la viziunea strategică din spatele Plaza M, Zsolt Kertai, șeful departamentului Retail Internațional la Indotek, afirmă: Scopul principal al reorganizării noastre comerciale a fost să facem din Plaza M destinația principală pentru cumpărături din Târgu Mureș, oferind alternative accesibile și de înaltă calitate pentru familiile locale. De asemenea, ne propunem să devenim centrul de retail de referință pentru brandurile internaționale care apreciază calitatea și accesibilitatea și salutăm retailerii internaționali care împărtășesc această viziune și optează să se mute în centrul nostru comercial. Strategia noastră cuprinzătoare de renovare cuprinde mult mai mult decât introducerea de noi comercianți în centru. Încurajăm în mod activ chiriașii noștri existenți să implementeze cele mai recente concepte de retail în Plaza M.

Reamenajarea a crescut suprafața închiriabilă brută (GLA) a Plaza M cu 5.000 de metri pătrați, ajungând la 55.000 de metri pătrați. Mall-ul găzduiește acum 90 de magazine, cu o rată de ocupare actuală de aproximativ 92%, ceea ce indică atractivitatea sa puternică atât pentru chiriași, cât și pentru clienți.

Zsolt Kertai a declarat că revigorarea Plaza M culminează cu un lanț de noi deschideri în această lună, printre care Tedi (11 aprilie), HalfPrice (30 aprilie), CCC (30 aprilie) și New Yorker (30 aprilie), fiind așteptate să li se alăture și alte branduri importante. În timp ce CCC și New Yorker și-au renovat și extins magazinele existente anterior, HalfPrice și Tedi sunt noi chiriași de marcă, disponibili exclusiv la Plaza M, la nivel local, consolidând și mai mult poziția unică a centrului comercial în peisajul de retail din Târgu Mureș

Valul de noi deschideri de magazine este programat să continue în iulie, odată cu sosirea a doi chiriași importanți. Retailerul danez de mobilă Jysk care se concentrează pe decorarea locuințelor și Fressnapf, un jucător relativ nou pe piața românească specializat în produse pentru animale de companie, care se mândrește cu o prezență europeană semnificativă cu peste 1400 de unități”, a adăugat Zsolt Kertai.

Beneficii locale

Investiția Grupului Indotek aduce beneficii orașului și municipalității locale prin crearea de locuri de muncă și noi venituri fiscale și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea comunității locale. În încercarea de a-și reduce în mod proactiv amprenta asupra mediului, Indotek instalează un sistem de panouri solare de 5000 de metri pătrați și 1 MW pe acoperișul mall-ului.

Zsolt Kertai a subliniat modelul unic de transformare al Indotek, centrat pe sustenabilitate: “Strategia noastră pune accentul pe revitalizarea și extinderea clădirilor existente în loc să construim altele noi. Reamenajarea cuprinzătoare a Plaza M reflectă abordarea noastră consecventă în Italia, Spania și Ungaria, demonstrând angajamentul nostru pentru îmbunătățirea valorii prin modernizare și reorganizare. Acest lucru subliniază, de asemenea, angajamentul nostru față de sustenabilitate și comunitățile pe care le deservim.”

Soós Zoltán, primarul orașului Târgu Mureș, și-a exprimat sprijinul pentru acest proiect: „Doresc să felicit societatea Indotek Group pentru eforturile pe care le-au depus de a aduce Târgu Mureșului un suflu nou. Aici noutatea și modernitatea designului noului mall – Plaza M, vorbește de la sine despre bunul gust și implicarea pe care proprietarul o deține. Investiția nu numai că ne-a îmbogățit comunitatea, dar contribuie și la vitalitatea economică a orașului nostru. Acest lucru este lăudabil și cred că orice primar ar fi mândru să vă spună „Bine ați venit în comunitate”! Orașul nostru încurajează inovația și promovează un climat favorabil pentru afaceri.

Cu 118.000 de locuitori, Târgu Mureș este reședința județului Mureș din regiunea istorică Transilvania, România.

Renașterea retailului

Carmen Ravon, managerul departamentului de Retail al CBRE România, declară despre reamenajarea Plaza M: “Suntem foarte entuziasmați să colaborăm cu Indotek la reamenajarea și reînchirierea Plaza M. Acest proiect are toate ingredientele potrivite pentru a deveni un centru comercial de succes: chiriașii existenți precum Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon, și noi veniți precum HalfPrice și Tedi. Plaza M este cu siguranță un simbol al orașului Târgu Mureș, și împreună cu Indotek, suntem pregătiți să oferim o experiență de cumpărături excepțională.”

Potrivit CBRE, se estimează că stocul de spații de retail modern din România va depăși 4,5 milioane de metri pătrați până la sfârșitul anului 2024, stabilind un record pentru țara noastră. Cu încă 186.000 de metri pătrați în dezvoltare, această extindere este un semn clar al încrederii în retailul tradițional. Cu toate acestea, așa cum remarcă Carmen Ravon, “faptul că stocul modern de spații de retail depășește recorduri poate părea impresionant, dar nu este sfârșitul drumului și cu siguranță nu este suficient. Mulți retaileri internaționali își îndreaptă atenția către România cu gândul la expansiune, iar cererea pentru suprafețe mari este în creștere constantă.”

CBRE menționează mai mulți factori care fac din România o destinație atractivă pentru retailerii internaționali, inclusiv creșterea consumului în retail, orașe regionale puternice care permit o expansiune de succes, un apetit crescut pentru noi branduri, o forță de muncă educată și calificată  și o rentabilitate dovedită printre retailerii internaționali existenți.

Expansiunea în curs a grupului Indotek în România face parte dintr-o strategie mai amplă de investiții în imobiliare, realizarea de tranzacții de tip M&A și achiziționarea de credite neperformante. Compania deține investiții pe mai mulți ani, uneori decenii, cu scopul de a genera randamente excepționale pentru investitorii săi. Cu un portofoliu românesc evaluat la peste 150 de milioane de euro, grupul Indotek deține toate premisele pentru a-și continua creșterea în regiune.

:

Despre Indotek Group

Indotek Group este un nume emergent în sectorul european de investiții imobiliare și de gestionare a activelor, cu sediul în Budapesta, Ungaria. Activând în 12 țări, punctul forte al companiei este infuzia unui suflu nou în imobilele comerciale învechite. Cu un portofoliu care se mândrește cu peste 350 de proprietăți și 2 milioane de metri pătrați, incluzând o gamă diversă de active, Indotek demonstrează un angajament profund de revigorare a spațiilor comerciale, cu un ochi atent și inovator. Indotek Group merge dincolo de sloganuri în angajamentul său față de sustenabilitate și strategiile de investiții pe termen lung. Compania creează valoare prin achiziții atent sincronizate și executate strategic, o strategie de redresare dovedită, structuri de finanțare eficiente și o gestionare dinamică a activelor. Această abordare permite Indotek să revitalizeze proprietățile comerciale, oferindu-le în același timp randamente consistente investitorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare