Kántor Tibor – „Cu ochii pe pradă” (sursa foto: fotogeografica.ro)

INEDIT – Un mureșean, chirurg la Spitalul din Odorheiu Secuiesc, a câștigat un prestigios concurs de fotografie

ARTĂ FOTOGRAFICĂ. Kántor Tibor, originar din Luduș și medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, un pasionat fotograf, a câștigat locul 1 la secțiunea Wildlife la prestigiosul Salon Naţional de Fotografie Fotogeografica.

 

„Cu ochii pe pradă”, fotografie care surprinde, în decorul hibernal al Munților Gurghiului, un huhurez mare (Strix uralensis) înainte de aterizarea pentru a-și prinde prinde prada, a fost considerată în această a XXII-a ediție a Salonului Național Fotogeografica cea mai bună realizare foto la secțiunea Viața sălbatică (conform regulamentului, fotografiile acestei secțiuni trebuie să surprindă aspecte din viața sălbatică, specii faunistice în habitatul natural).

 

Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din Alex Axon – Chief Creative Officer & Partner ZITEC, Alin Popescu – fotograf, Cătălin Gruia – redactor şef National Geographic Romania, Cosmin Ionescu – fotograf de natură, Dan Dinu – artist AFIAP, Petrişor Iordan – instructor foto Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Silviu Matei – fotoreporter, Doru Panaitescu – fotograf wildlife, Cristian Lascu – cercetător, editor National Geographic România (ultimii trei jurizând categoria Wildlife).

 

fotogeografica.ro

Fotogeografica este organizat pe trei secțiuni (Patrimoniu cultural, Peisaj natural și Wildlife) și în cele peste doua decenii de la debut a oferit multor tineri pasionaţi de fotografie ocazia de a deveni artişti fotografi de clasă, fotografiile lor fiind publicate în reviste de prestigiu (National Geographic fiind doar un singur exemplu) pentru a ilustra articole despre natura sălbatică, specii remarcabile sau peisaje surprinzătoare.

 

Kántor Tibor, alături de ceilalți câştigători ai Salonului Național Fotogeografica (derulat sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului), va participa la proiectul România Student Tour, program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului României. De asemenea, fotografia sa a fost inclusă în catalogul Fotogeografica 2018, care conține cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului (au fost înscrise în concurs peste 1.500 de fotografii făcute de 217 pasionați de artă fotografică).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare