INFO – Până în 11 septembrie, Direcţia de Asistenţă Socială Târgu Mureș înregistrează cereri pentru sprijinul educațional al copiilor defavorizați

0
283

SPRIJIN EDUCAȚIONAL. Începând de astăzi, joi, 20 august, și până în 11 septembrie, conform unei decizii guvernamentale (Ordonanţa de Urgenţă nr. 133/2020), familiile cu copii care sunt înscriși într-o formă de învățământ (preşcolar/primar/gimnazial) și care nu depășesc 1.115 lei brut/pe membru de familie (50% din salariul minim brut pe țară) pot depune cereri la direcțiile de asistență socială din cadrul primăriilor localităților de domiciliu pentru a primi sprijjin educațional, sub formă de tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 500 lei/an școlar/copil.

 

Banii, care vin din fonduri externe nerambursabile, pot fi folosiți exclusiv pentru achiziţionarea de rechizite şi vestimentaţie necesare frecventării cursurilor preşcolare şi şcolare.

 

În municipiul Târgu Mureș, cererile (documentele justificative) se depun la Direcţia de Asistenţă Socială (str. Gheorghe Doja nr. 9, camera 8 – contact: telefon 0365/430859,e-mail: social@tirgumureş.ro)

 

Pentru a putea intra în posesia tichetelor valorice, beneficiarii trebuie să depună o cerere la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului, însoțită de copie după actul de identitate și acte doveditoare cu privire la veniturile obținute în luna iulie 2020.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ